Τελευταία Νέα:

Τζαμί στην Αθήνα: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και τους Έλληνες» το μήνυμα του ιμάμηΧρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία για να επιλυθούν γραφειοκρατικά και άλλα ζητήματα του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους της πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Έπειτα από πολλά χρόνια που αφιερώθηκαν στη χωροθέτηση, την κατασκευή και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες, το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας, στην Ιερά Οδό, άρχισε χθες τη λειτουργία του. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σχετικά ότι το τέμενος λειτουργεί «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα, όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ» των μέτρων για τον κορονοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται η παρουσία μέχρι και εννέα ανθρώπων, όπως και σε άλλους χώρους λατρείας. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν μετά την άρση των υγειονομικών μέτρων. Οπως ανέφερε η kathimerini.gr, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο άλλοι δύο υπάλληλοι.

Επιπλέον, θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις προσλήψεις με οκτάμηνη σύμβαση, έπειτα από συνέντευξη. Ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι προσελήφθη ως πρώτος ιμάμης του τεμένους.

Πρόκειται για Έλληνα πολίτη, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.