Τελευταία Νέα:

Ο Λάκης Βασιλειάδης στους drive-through ελέγχου - Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Πέλλα


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Γιαννιτσά όπου πραγματοποιούνται από το πρωί rapid-tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε επιβάτες αυτοκινήτων.

 Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων και ευχαρίστησε το προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Στην Πέλλα παρατηρείται και κατά το 2ο κύμα της πανδημίας, δυσανάλογα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, βάσει του πληθυσμού της. Συνεπώς, σχεδιάζεται και εφαρμόζεται ειδική διαδικασία ολοκληρωμένης αντιμετώπισης για την Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, αύριο θα φτάσει στην Πέλλα κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη. Τον Υφυπουργό θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Δρ. Π. Μπογιατζίδης και μερικοί ακόμα υγειονομικοί παράγοντες. Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες, Έδεσσας και Γιαννιτσών, του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, όπου θα αξιολογήσουν την κατάσταση με τη συνδρομή του Διοικητή και του Υποδιοικητή, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Ήδη η Ν.Μ. Έδεσσας παρέλαβε εχθές νέο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και προχωρά η ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ-CoViD.

Επιπλέον, o Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Π. Πρεζεράκο, από τον οποίο ενημερώθηκε ότι οι γιατροί της Πέλλας θα μπορούν να έχουν απευθείας επικοινωνία με μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ώστε να συνεργάζονται για περιπτώσεις βαρέων περιστατικών και να τους συνδράμουν θεραπευτικά, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία της αντιμετώπισης της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Με αφορμή τις εξελίξεις, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Με ψυχραιμία και συντονισμένες κινήσεις θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και το 2ο κύμα της πανδημίας, η οποία έχει χτυπήσει δυσανάλογα την Πέλλα μας. Κανένας ασθενείς δεν θα στερηθεί την υγειονομική περίθαλψη που επιβάλλεται να λάβει. Είμαστε εδώ, μαζί αλλά αποστασιοποιημένοι, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον τόπο μας.»

Τα μαζικά tests θα συνεχιστούν σε περιοχές της Πέλλας από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιούνται τεστ σε πολίτες μέσα στα οχήματά τους (έως δύο άτομα) από τις 10:00 έως τις 15:00:

· την Τετάρτη 2/12 στην Έδεσσα, στο ΞΕΝΙΑ,

· την Παρασκευή 4/12 στη Σκύδρα,

· τη Δευτέρα 7/12 στην Αριδαία, στο χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ

· την Τετάρτη 9/12 στον Εξαπλάτανο, στη νησίδα μπροστά από το Γυμνάσιο-Λύκειο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, να έχουν μαζί αστυνομική ταυτότητα και φυσικά απαιτείται η αποστολή SMS με κωδικό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.