Τελευταία Νέα:

Lockdown2: Πώς μπορείτε να πάτε το αυτοκίνητο στο συνεργείοΟι αντιπροσωπείες και τα σημεία επισκευής οχημάτων πληρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ετοιμάζουν απίστευτες προσφορές.Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 6 το πρωί και για τις επόμενες 3 εβδομάδες τίθεται σε ισχύ το νέο lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα) για ειδικούς λόγους.

Η επίσκεψη σε κάποια εμπορία αυτοκινήτων ή συνεργείο θα μπορεί να πραγματοποιηθεί αποστέλλοντας τον αριθμό 2 με SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033 όπου αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι εταιρείες αυτοκινήτων αλλά και τα συνεργεία μετά το πρώτο lockdown έχουν έτοιμους τους online μηχανισμούς ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μην ταλαιπωρούνται και να μπορούν να πραγματοποιήσουν τα πάντα ηλεκτρονικά απλά με ένα κλικ.

Ειδικότερα οι παραγγελίες καινούριων αυτοκινήτων μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά και όταν φτάσει η ώρα της παράδοσης του οχήματος τα στελέχη της αντιπροσωπείας που το έχετε παραγγείλει θα σας το φέρουν στο σπίτι σας ούτως ώστε να μειωθεί περαιτέρω η πιθανότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Στον τομέα του service οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν επίσης με ένα κλικ να προγραμματίσουν τη συντήρηση του οχήματός τους και τα στελέχη των συνεργείων έρχονται και παραλαμβάνουν το όχημα από το σπίτι σας και κατόπιν το επιστρέφουν στο χώρο σας χωρίς καμία επιβάρυνση. Σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι επιπλέον το όχημα τότε οι τεχνικοί σύμβουλοι μέσω του Διαδικτύου θα ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη του οχήματος ώστε να προχωρήσουν ή όχι στην επισκευή που διαπίστωσαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη σε εμπορίες αυτοκινήτων όσο και σε συνεργεία είναι απολύτως ασφαλείς καθώς οι ιδιοκτήτες των μονάδων ακολουθούν πιστά τα αυστηρά πρότυπα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και βέβαια τα πάντα απολυμαίνονται ώστε ο ιδιοκτήτης του οχήματος που μόλις έχει επιστρέψει από το συνεργείο να το παραλάβει απολυμασμένο ενώ στις εκθέσεις αυτοκινήτων τα πάντα γίνονται σύμφωνα με ότι ορίζει το υπουργείο Υγείας.

Τέλος να επισημάνουμε και τις άκρως δελεαστικές προσφορές τόσο για αγορά αυτοκινήτων όσο και σε ειδικά εκπτωτικά πακέτα συντήρησης που έχουν όλες οι εμπορίες και συνεργεία από τα οποία οι πελάτες θα βγουν σίγουρα κερδισμένοι!

Ξεχάστε τις μετακινήσεις σε άλλους νομούς

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου απαγορεύονται και οι μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ των νομών με εξαίρεση βέβαια κάποιους λόγους. Ωστόσο για την επιστροφή στο τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης που μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Τι θα ισχύσει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί και αυτοκίνητα

Παρά το lockdown η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένει στο 65%, ενώ για τα ταξί και τα ΙΧ επιτρέπεται 1 επιβάτης.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για λόγους υγείας ενώ ο περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα.


Πηγή: newsauto.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.