Τελευταία Νέα:

Ανάκληση για 145.000 ντίζελ αυτοκίνητα των BMW και MΙΝΙ


Ο όμιλος BMW ανακοινώνει μια μεγάλη εκστρατεία ανάκλησης για πολλά ντίζελ που πουλήθηκαν στην Ευρώπη και στη Βρετανία. Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά μοντέλα ντίζελ, τόσο BMW όσο και της MINI, με ημερομηνία κατασκευής μεταξύ του 2016 και του 2017. Η ακριβής λίστα δεν είναι γνωστή, αλλά πιθανώς αφορά μόνο τους μικρούς 3κύλινδρους και 3κύλινδρους κινητήρες, κοινούς για τα BMW και ΜΙΝΙ.
Το σφάλμα επηρεάζει το ψύκτη EGR, ο οποίος αναλαμβάνει την ψύξη των καυσαερίων που κυκλοφορούν μέσω της βαλβίδας EGR. Μια διαρροή ψυκτικού θα προκαλούσε αύξηση της θερμοκρασίας των καυσαερίων και κίνδυνο υπερθέρμανσης και πυρκαγιάς.

Η ανάκληση έχει αντικείμενο τον έλεγχο του ψύκτη στο συνεργείο για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Στην αντίθετη περίπτωση, το ψυγείο θα αντικατασταθεί από την BMW δωρεάν. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες των ντίζελ BMW και MINI υπό διερεύνηση, που αγόρασαν το αυτοκίνητό τους μεταχειρισμένο και δεν προφανώς δεν θα λάβουν επιστολή, μπορούν πάντα να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο ή κάποιον ντίλερ για να επαληθεύσουν εάν τους αφορά η ανάκληση.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.