Τελευταία Νέα:

Ανάγκη στήριξης των παραγωγών λωτών και ακρόδρυων καλλιεργειών


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκα εχθές καλλιέργειες λωτών, όπου συνομίλησε με παραγωγούς για να σχηματίσει ιδία άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, βρίσκεται σε επαφή και με παραγωγούς ακρόδρυων καλλιεργειών, οι οποίοι βιώνουν παρομοίως δύσκολη κατάσταση. Ο συνδυασμός ακραίων καιρικών φαινομένων, των συνεχών περιοριστικών μέτρων, του κλεισίματος της εστίασης, του περιορισμού των λαϊκών αγορών και της μείωσης του τουρισμού, έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της ζήτησης των προϊόντων.

Ειδικά για την περίπτωση των λωτών, οι τιμές μέχρι σήμερα κυμαίνονται σε επίπεδα κοντά στο 50% σε σχέση με πέρσι, ενώ μεγάλο μέρος της παραγωγής παραμένει πάνω στα δέντρα, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον αλλοιωθεί. Με δεδομένο ότι το προϊόν είναι εξαγώγιμο, οι επιπτώσεις της πανδημίας διεθνώς έχουν επηρεάσει και τη διεθνή ζήτηση, η οποία ήδη δεχόταν πιέσεις από το Ρωσικό εμπάργκο.

Επισημαίνεται ότι ο Λάκης Βασιλειάδης έχει καταθέσει ήδη, με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ως Αναφορές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά έγγραφα της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης, του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κρύας Βρύσης κα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας. Επιπλέον, ο Βουλευτής έχει θέσει τα προβλήματα των παραγωγών στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και υπηρεσιακούς, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.