Τελευταία Νέα:

“Οι λαϊκές αγορές έχουν αποδείξει πως είναι οι πλέον ασφαλείς αγορές”




Να υπάρξει διάλογος με την Πολιτεία για τις λαϊκές αγορές ζητούν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι Ομοσπονδιών του χώρου.
Οπως τονίζουν δεν κλήθηκαν σε συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά παρότι αυτός σήμερα είναι στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα διακινούνται διάφορα σενάρια με το τι μέλλει γενέσθαι με τις λαϊκές αγορές.


Η δήλωσή του αναφέρει:

“Τις τελευταίες ώρες διακινούνται διάφορα σενάρια για τις λαϊκές αγορές τα οποία σχετίζονται με την παρουσία του υφυπουργού πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Δεν έχουμε κληθεί να παραστούμε σε καμία από τις συναντήσεις που θα έχει. Είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε με τον κ. Χαρδαλιά, όπου θέλει και όποια ώρα θέλει για να συζητήσουμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε αποφάσεις, που θα αφορούν το μέλλον των λαϊκών αγορών, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος. Δεν πρόκειται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών – και – πάλι τις αβλεψίες και τις παραλείψεις άλλων.

Φυσικά και πάνω από όλα είναι η υγεία όλων. Οι λαϊκές αγορές έχουν αποδείξει, πως είναι οι πλέον ασφαλείς αγορές, για τους καταναλωτές. Καλό θα είναι λοιπόν να ακούμε τη γνώμη των ειδικών. Απλά παραθέτουμε τα όσα λέει ο γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου.

ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η χώρα μας όπως και όλος ο κόσμος δοκιμάζεται εδώ και μήνες από την πανδημία του κορονοϊου.

Οι επιπτώσεις στην υγεία, την κοινωνική και οικονομική ζωή είναι τεράστιες.

Το ερώτημα είναι : Υγεία ή οικονομία;

Η απάντηση είναι: Χωρίς αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Επομένως, το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να αρχίσει από τους πλέον ασφαλείς, υγειονομικά, χώρους.

Ποιοί είναι αυτοί;

Είναι οι χώροι που είναι υπαίθριοι και αρά αερίζονται πολύ καλά, οι χώροι που μπορούν να διασφαλίσουν τις αναγκαίες αποστάσεις και οι χώροι που οι δραστηριότητες τους γίνονται πάντα δημόσια κι επομένως μπορούν να ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα.

Οι λαϊκές αγορές είναι κατ’ εξοχήν οι χώροι που καλύπτουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Αρά, δεν νοείται, για υγειονομικούς λογούς να ανοίξει, έστω και μερικώς, η αγορά και να είναι κλειστές οι λαϊκές αγορές.

Αν προσθέσουμε και τους κοινωνικούς και οικονομικούς λογούς, τότε το άνοιγμα και η λειτουργιά των λαϊκών αγορών, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, έχουν την ευθύνη. Ας την αναλάβουν και να αφήσουν τα προσχήματα που βλάπτουν τελικά και τους παραγώγους και πωλητές, αλλά και τους καταναλωτές.

– Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής
– Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης
– Ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης
– Ο πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» Γιώργος Χρυσαφίδης”.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.