Τελευταία Νέα:

Ο κορωνοϊός τους έκανε δισεκατομμυριούχους – Η λίστα του Forbes με επιστήμονες, γιατρούς και επιχειρηματίες


Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την πρώτη επίσημη καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Γουχάν και ο κόσμος μοιάζει να πλησιάζει στην αρχή του τέλους μιας πανδημίας που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1,7 εκατ. ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο και οι πολλά υποσχόμενες θεραπείες αντισωμάτων θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να καταπολεμήσουν πιο αποτελεσματικά την ασθένεια.

Ποιοι βρίσκονται όμως πίσω από αυτές τις πολύ σημαντικές ανακαλύψεις: Πρόκειται για μία σειρά από νέους δισεκατομμυριούχους που εμφανίστηκαν το 2020, και είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται από την άνοδο του χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να χρηματοδοτήσουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εμβολίων, θεραπειών και ιατρικού εξοπλισμού που σχετίζονται με τη θεραπεία της νόσου.

Το Forbes ανακάλυψε και παρουσιάζει 50 νέους δισεκατομμυριούχους στον κλάδο της υγείας για το 2020. Οι πιο αξιοσημείωτοι νεοεισερχόμενοι της χρονιάς είναι οι επιστήμονες πίσω από τα δύο πιο επιτυχημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό – ένα που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, το άλλο από την αμερικανική Moderna η οποία έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη. Οι εν λόγω εταιρείες έχουν δει την καθαρή τους αξία να εκτοξεύεται από τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τους Ουγκούρ Σαχίν (BioNTech) και Στεφάν Μπανσέλ (Moderna).

Κι ενώ οι δύο άνδρες ήταν σχεδόν άγνωστοι στις αρχές του έτους, το τέλος αυτής της δύσκολης για την ανθρωπότητα χρονιάς βρίσκει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πολλά δισεκατομμύρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Σαχίν, ο οποίος ξεκίνησε την εταιρεία με τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρετσί δεν κατέχει μετοχές στην εταιρεία. Ωστόσο, η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στα 4,2 δισ. δολάρια. Ο Γάλλος ομόλογός του στη Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, έχει περιουσία ύψους 4,1 δισ. δολαρίων.

Η ασύλληπτη άνοδος της Moderna έκανε επίσης δισεκατομμυριούχους δύο ακόμη ανθρώπους, μεταξύ των πρώτων επενδυτών της, τον καθηγητή του Χάρβαρντ Τίμοθι Σπίνγκερ και τον επιστήμονα του MIT Ρόμπερτ Λάνγκερ.

Η αλυσίδα όμως δε σταματά εδώ. Τα εμβόλια που διατίθενται ήδη στον πληθυσμό απαιτούν δισεκατομμύρια γυάλινα φιαλίδια για την ασφαλή μεταφορά τους. Κάτι που μας φέρνει στον επόμενο δισεκατομμυριούχο της «παρέας», τον Ιταλό Σέρτζιο Στεβανάτο. Πρόκειται για έναν νέο δισεκατομμυριούχο και τον κύριο μέτοχο της Stevanato Group, η οποία κατασκευάζει γυάλινα φιαλίδια για αρκετές δεκάδες εμβόλια σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι μόνο τα εμβόλια όμως: εταιρείες που αναπτύσσουν θεραπείες αντισωμάτων και φάρμακα για να βοηθήσουν τους γιατρούς να καταπολεμήσουν τον ιό έχουν επίσης επωφεληθεί από τη φρενίτιδα των αγορών.

Ο Καρλ Χάνσεν, Διευθύνων Σύμβουλος της καναδικής εταιρείας εξοπλισμού βιοτεχνολογίας AbCellera, αξίζει σήμερα 2,9 δισ. δολάρια μετά τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας του στις 11 Δεκεμβρίου. Η ώθηση στη συγκεκριμένη εταιρεία δόθηκε λόγω της έγκρισης της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων τον περασμένο μήνα για τη θεραπεία με αντισώματα που αναπτύχθηκε από κοινού με τον κολοσσό της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly.

Ακόμη και οι εταιρείες που εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια για να βοηθήσουν τις μεγαλύτερες εταιρείες να δοκιμάσουν νέα φάρμακα και συσκευές έχουν δει την αξία των μετοχών τους να φτάνει σε νέα υψηλά επίπεδα.

Ο Όγκοστ Τροντλ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ερευνητικής εταιρείας Medpace με έδρα το Σινσινάτι, αξίζει τώρα 1,3 δισ. δολάρια χάρη στην άνοδο σχεδόν κατά 70% των μετοχών της εταιρείας από τις αρχές του έτους.

Πρώτος τη τάξει είναι ο Χου Κουν, πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικών συσκευών Contec Medical Systems, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Σεντσέν τον Αύγουστο. Οι μετοχές της Contec έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν κατά 150% από την IPO λόγω των σημαντικών πωλήσεων στο εξωτερικό, από παλμικά οξύμετρα έως ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των πνευμόνων, τα οποία έχουν καταστεί πλέον απαραίτητα λόγω της εξάπλωσης του ιού παγκοσμίως.

Αυτοί είναι οι 10 πιο αξιοσημείωτοι νέοι δισεκατομμυριούχοι της πανδημίας:

Ουγκούρ Σαχίν

Καθαρή αξία: 4,2 δισ. δολάρια

Ιθαγένεια: Γερμανική

Πηγή πλούτου: BioNTech

Ο γεννημένος στην Τουρκία ιατρός συνέστησε τη BioNTech στη γερμανική πόλη Μάιντς το 2008 με τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρετσί και υπηρετεί ως επικεφαλής ιατρός της εταιρείας. Κατέχει περίπου το 17% των μετοχών της εταιρείας. Η μετοχή της BioNTech έχει αυξηθεί κατά 160% από τον Ιανουάριο, λόγω του επιτυχημένου εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Pfizer, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον FDA των ΗΠΑ ως 95% αποτελεσματικό. Οι πρώτες δόσεις κυκλοφόρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 8 Δεκεμβρίου και στις ΗΠΑ στις 14 Δεκεμβρίου, με περισσότερες δόσεις να προορίζονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία και τον Καναδά, μεταξύ άλλων. Πριν ξεκινήσουν τη BioNTech, οι Σαχίν και Τουρετσί ίδρυσαν την εταιρεία biopharma Ganymed Pharmaceuticals το 2001, την οποία πούλησαν στην Astellas Pharma με έδρα την Ιαπωνία για περίπου 460 εκατ. δολάρια το 2016.

Στεφάν Μπανσέλ

Καθαρή αξία: 4,1 δισ. δολάρια

Ιθαγένεια: Γαλλική

Πηγή πλούτου: Moderna

Ο Μπανσέλ, Γάλλος πολίτης, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna το 2011, αφού εγκατέλειψε την προηγούμενη δουλειά του ως CEO της γαλλικής εταιρείας BioMérieux. Κατέχει περίπου το 6% της Moderna, μειωμένο από το περίπου 9% που κατείχε τον Μάρτιο, αφού πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο μετοχές. Η μετοχή της εταιρείας εταιρείας αυξήθηκε περισσότερο από 550% από τις αρχές του έτους. Στις 18 Δεκεμβρίου, το εμβόλιο της Moderna – με αναφερόμενη αποτελεσματικότητα 95% – ήταν το δεύτερο που εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μετά το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν στις Η.Π.Α., οι οποίες εξασφάλισαν 200 εκατομμύρια δόσεις με δυνατότητα 300 εκατομμυρίων επιπλέον.

Λίπινγκ Γιούαν

Καθαρή αξία: 4,1 δισ. δολάρια

Ιθαγένεια: Καναδική

Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Η Γιουάν κατέχει το 24% ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς εμβολίων της Κίνας, το Shenzhen Kangtai Biological Products, μετά το διαζύγιό της από τον πρόεδρο της εταιρείας (και δισεκατομμυριούχο) Ντου Γουιμίν τον Ιούνιο.

Το διαζύγιο την κατέστησε αμέσως την πλουσιότερη γυναίκα του Καναδά. Η μετοχή της Kangtai έχει αυξηθεί κατά 90% από τις αρχές του 2020. Εργάστηκε στην εταιρεία από το 2012 έως το 2015 ως διευθύντρια και σήμερα είναι διευθύντρια σε μια θυγατρική της Kangtai, τη Beijing Minhai Biotechnology, από τον Μάρτιο του 2017. Η Kangtai είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής στην Κίνα για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με συμφωνία για την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων. Ωστόσο, η εταιρεία έχει σκοτεινό ιστορικό: το 2013, το εμβόλιο που ανέπτυξε κατά της ηπατίτιδας Β συνδέθηκε με το θάνατο 17 βρεφών. Βέβαια, η κυβερνητική έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν οδήγησε πουθενά και οι επικριτές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις να αποσύρουν τα αρνητικά άρθρα. Εκπρόσωπος της Shenzhen Kangtai αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Χου Κουν

Καθαρή αξία: 3,9 δισ. δολάρια

Ιθαγένεια: κινεζική

Πηγή πλούτου: Ιατρικός εξοπλισμός

Ο Χου είναι ο πρόεδρος της Contec Medical Systems, κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού που εδρεύει στη βορειοανατολική κινεζική πόλη Τσινχουανγκντάο. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Σεντσέν τον Αύγουστο, με τον Χου να κατέχει σχεδόν το ήμισυ των μετοχών, η αξία των οποίων αυξηθεί σχεδόν κατά 150% από την IPO. Η Contec αντλεί πάνω από το 70% των εσόδων της από το εξωτερικό και δημιουργεί μια σειρά ιατρικών προϊόντων για νοσοκομεία, όπως στηθοσκόπια και συσκευές παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης.

Καρλ Χάνσεν

Καθαρή αξία: 2,9 δισ. δολάρια

Ιθαγένεια: Καναδική

Πηγή πλούτου: AbCellera

Ο Χάνσεν είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της AbCellera με έδρα το Βανκούβερ. Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και νοημοσύνη μηχανών για να προσδιορίσει τις πιο υποσχόμενες θεραπείες αντισωμάτων για ασθένειες. Ίδρυσε την εταιρεία το 2012. Μέχρι το 2019 εργάστηκε επίσης ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, αλλά στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του αποκλειστικά στο AbCellera. Αυτή η απόφαση υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την περιουσιακή κατάσταση του Χάνσεν, καθώς το μερίδιό του στην εταιρεία διαμορφώθηκε στο 23% και του χάρισε μια θέση στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μετά και την επιτυχημένη είσοδο της AbCellera στον Nasdaq στις 11 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει 300.000 δόσεις bamlanivimab, ένα αντίσωμα που ανακάλυψε το AbCellera σε συνεργασία με την EliΗ Lilly και έλαβε έγκριση από τον FDA τον Νοέμβριο.

Τίμοθι Σπρίνγκερ

Καθαρή αξία: 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ιθαγένεια: ΗΠΑ

Πηγή πλούτου: Moderna

Ανοσολόγος και καθηγητής βιοχημείας και μοριακής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Σπρίνγκερ ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Moderna το 2010, όταν έβαλε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική εταιρεία. Μια δεκαετία αργότερα, το μερίδιο που κατέχει ύψους 3,5% αξίζει περίπου 1,6 δισ. δολάρια. Ο Σπρίνγκερ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, με μικρότερες συμμετοχές σε εισηγμένες εταιρείες όπως η Scholar Rock και η Morphic Therapeutic, οι οποίες αναπτύχθηκαν συγκροτήθηκαν από την έρευνά του με μεταδιδακτορικούς φοιτητές στο εργαστήριό του στο Χάρβαρντ. Είχε τα πρώτα του μεγάλα κέρδη το 1999 όταν πούλησε το LeukoSite, μία συσκευή που εφηύρε το 1993 και πούλησε πέντε χρόνια αργότερα, στη Millennium Therapeutics για 635 εκατομμύρια δολάρια.

Σέρτζιο Στεβανάτο

Καθαρή αξία: 1,8 δισ. δολάρια

Ιθαγένεια: Ιταλική

Πηγή πλούτου: Ιατρικές συσκευασίες

Ο Στεβανάτο είναι πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας ιατρικών συσκευασιών Stevanato Group, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός γυάλινων φιαλιδίων στον κόσμο και ένας εξέχων προμηθευτής φιαλιδίων για περισσότερα από σαράντα εμβόλια Covid-19. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1949 στα περίχωρα της Βενετίας από τον πατέρα του Σέρτζιο, Τζιοβάνι και διευθύνεται σήμερα από τα παιδιά του Σέρτζιο, Φράνκο και Μάρκο, που υπηρετούν ως CEO και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα. Η εταιρεία αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων (πωλήσεις) είναι επίσης ο μεγαλύτερος παραγωγός πενών ινσουλίνης στον κόσμο και κατασκευάζει μηχανήματα που παράγουν, αποστειρώνουν και συσκευάζουν δισεκατομμύρια φιαλίδια, σύριγγες και άλλα προϊόντα από γυαλί. Τον Ιούνιο, ο Στεβανάτο υπέγραψε συμφωνία με τον CEPI που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Γκέιτς για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων φιαλιδίων για εννέα διαφορετικά εμβόλια Covid-19. Έκτοτε, η εταιρεία υπέγραψε πρόσθετες συμφωνίες με πολλούς άλλους κατασκευαστές εμβολίων που δεν μπορεί ανακοινώσει δημοσίως.

Ρόμπερτ Λάνγκερ

Καθαρή αξία: 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ιθαγένεια: ΗΠΑ

Πηγή πλούτου: Moderna

Γνωστός ως ο «Έντισον της Μηχανικής» για το πρωτοποριακό του έργο στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής, ο Λάνγκερ είναι καθηγητής χημικής μηχανικής στο MIT.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Moderna – που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το γραφείο του στο Κέιμπριτζ – το 2010 και δεν έχει πουλήσει ποτέ ούτε μια μετοχή. Το μερίδιο του ύψους 3% αξίζει τώρα 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια περίπου. Είναι επίσης μικρομέτοχος σε νεοσύστατες εταιρείες βιοτεχνολογίας όπως η SQZ Biotechnologies και η Frequency Therapeutics, οι οποίες ιδρύθηκαν από μεταδιδακτορικούς φοιτητές από το εργαστήριό του και κατέχει περισσότερα από 1.400 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν αδειοδοτηθεί περισσότερες από 400 φορές σε φαρμακευτικές και ιατρικές εταιρείες.

Πρέμτσαντ Γκόντχα

Καθαρή αξία: 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ιθαγένεια: Ινδική

Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Ο Γκόντχα ξεκίνησε ως ορκωτός λογιστής πριν εισέλθει στον φαρμακευτικό κλάδο το 1975, όταν απέκτησε τη φαρμακοβιομηχανία Ipca Labs με έδρα τη Μουμπάι σε συνεργασία με την οικογένεια του σούπερ σταρ του Μπόλιγουντ Αμιτάμπ Μπατσάν. Η εταιρεία, η οποία παράγει γενόσημα και φαρμακευτικά προϊόντα, είδε την αξία της μετοχής της σχεδόν να διπλασιάζεται φέτος, εν μέρει λόγω της υψηλότερης παραγωγής και των πωλήσεων του αμφιλεγόμενου φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πιθανή θεραπεία κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, πριν αποθαρρυνθεί από η χρήση της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όγκοστ Τροντλ

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ιθαγένεια: ΗΠΑ

Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικές υπηρεσίες

Ο Τροντλ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Medpace με έδρα το Σινσινάτι, η οποία πραγματοποιεί έργα μέσω συμβάσεων και κλινικές δοκιμές για φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν φάρμακα και ιατρικές συσκευές. Πριν από την ίδρυση του Medpace το 1992 και τη δημόσια εγγραφή του το 2016, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ εργάστηκε για τη Novartis και ως ιατρικός ελεγκτής στο FDA.

Τα εργαστήρια της Medpace χειρίζονται το φάσμα των φαρμακευτικών υπηρεσιών, από τη διεξαγωγή δοκιμών επιχρίσματος και αντισωμάτων για την νόσο Covid-19 για εξωτερικές κλινικές έως τη διεξαγωγή σύνθετων κλινικών δοκιμών για φαρμακοποιούς που εργάζονται πάνω σε νέα εμβόλια και θεραπείες. Το Forbes εκτιμά ότι ο Τροντλ, ο οποίος κατέχει περίπου το 21% των μετοχών της Medpace, αξίζει τώρα περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον τελευταίο επιχειρηματία υγείας που εντάχθηκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων το 2020.

Οι υπόλοιποι 40:

Λι Χουανκουάν & οικογένεια

Καθαρή αξία: 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Χονγκ Κονγκ
Πηγή πλούτου: Χειρουργικά προϊόντα

Τζιαν Ιουν

Καθαρή αξία: 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Biotech

Ιε Σαοπένγκ

Καθαρή αξία: 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Χάο Χονγκ

Καθαρή αξία: 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Τζιν Λέι

Καθαρή αξία: 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Λιου Φανγκίι

Καθαρή αξία: 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικός εξοπλισμός

Λβ Τζιανίνγκ

Καθαρή αξία: 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Χονγκ Κονγκ
Πηγή πλούτου: Ιατρικός εξοπλισμός

Τζαν Ζονγκρού

Καθαρή αξία: 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Γουένγκ Σιάντινγκ

Καθαρή αξία: 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικές συσκευές

Τσεν Σιάο Γινγκ

Καθαρή αξία: 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Χονγκ Κονγκ
Πηγή πλούτου: Πληροφορίες για την υγεία

Σι Τζιχουά & οικογένεια

Καθαρή αξία: 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Ντα Λίζονγκ

Καθαρή αξία: 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικές εξετάσεις

Μιάο Γιονγκτζόν

Καθαρή αξία: 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Κλινική διάγνωση

Χου Τζένγκσι & οικογένεια

Καθαρή αξία: 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Biopharma

Λι Ζιμπιάο

Καθαρή αξία: 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Προϊόντα προσωπικής φροντίδας

Λιν Ζιξιονγκ & οικογένεια

Καθαρή αξία: 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικές συσκευές

Αλμπέρτο Σικάρντι & οικογένεια

Καθαρή αξία: 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Ελβετική
Πηγή πλούτου: Ιατρικές συσκευές

Γκάο Γι και οικογένεια

Καθαρή αξία: 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Λιν Ζιτζούν

Καθαρή αξία: 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικές συσκευές

Ξι Λιανγκζί & οικογένεια

Καθαρή αξία: 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Biotech

Τσεν Μπάοουα

Καθαρή αξία: 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Ζου Γιουέν & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης

Λι Γουενέι & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικός εξοπλισμός

Λιν Τζι & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Λιου Σιουκάι & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Χημικά

Που Τζοντζί & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικός εξοπλισμός

Ράο Γουί & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Ρεν Τζίνσενγκ & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Σον Τζον & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Γι Σιανζόνγκ & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Φέλιξ Μπέικερ

Καθαρή αξία: 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Επένδυση στη βιοτεχνολογία

Τζούλιαν Μπέικερ

Καθαρή αξία: 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Επένδυση στη βιοτεχνολογία

Ρατζέντρα Αγκαργουάλ

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Ινδική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Μπανγουαριλάλ Μπαουρί

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Ινδική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Γκιρνταρίλαλ Μπαουρί

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Ινδική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Μπενεντίκτ Φιντ

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Δανική
Πηγή πλούτου: Ιατρικές συσκευές

Άλαν Μίλερ και οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης

Τζονγκ Μινγκ & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Ιατρικά εργαλεία

Γιουάν Τζιαντόνγκ & οικογένεια

Καθαρή αξία: 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

Φαν Μίνχουα

Καθαρή αξία: 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ιθαγένεια: Κινεζική
Πηγή πλούτου: Φαρμακευτικά προϊόντα

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.