Τελευταία Νέα:

534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία, πώς θα κάνετε την αίτηση
ΕΡΓΑΝΗ: Υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δωδεκάμηνης - συνεχούς λειτουργίας για τη λήψη ειδικής αποζημίωσης αποδοχών άδειας εργαζομένων
Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή του σχετικού εντύπου με καταληκτική ημερομηνία την 10η Φεβρουάριου από τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δωδεκάμηνης –συνεχούς λειτουργίας, προκειμένου να λάβουν ειδική αποζημίωση αποδοχών αδείας εργαζομένων των οποίων η σύμβαση είχε τεθεί σε αναστολή εντός του 2020.
Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το έντυπο είναι διαθέσιμο προς υποβολή από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για το διάστημα από 28/01/2021 έως 10/02/2021.

Περιγραφή διαδικασίας υποβολής εντύπου

Το έντυπο υποβάλλεται με τη διαδικασία της πλήρους συμπλήρωσης στοιχείων με απλή καταχώρηση, και με τη δυνατότητα προ-συμπλήρωση εργαζομένων από την τρέχουσα κατάσταση, όπου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις δεν τέθηκαν ποτέ σε αναστολή.

Επιλέξτε το μενού
[Ειδικού Σκοπού] > [Δήλωση Λήψης Ειδικής Αποζημίωσης Αποδοχών Άδειας] > [Εισαγωγή].

Στη συνέχεια, αφού επιλέξετε το [Παράρτημα] και ως [Είδος Εντύπου] το «Δήλωση Λήψης Ειδικής Αποζημίωσης Αποδοχών Άδειας» κάντε κλικ στο κουμπί [Εισαγωγή].

Στοιχεία των Ενοτήτων:

- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΜΑΣ

Είναι συμπληρωμένα μέσω της διαλειτουργικότητας με το ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ ή συμπληρώνονται από το σύστημα μετά την οριστικοποίηση του εντύπου.

- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Είναι συμπληρωμένα μέσω της διαλειτουργικότητας με το ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ ή αφορούν στοιχεία υποβολών, τα οποία συμπληρώνονται μια φορά για κάθε παράρτημα της επιχείρησης και σε κάθε επόμενη υποβολή είναι προ-συμπληρωμένα.

- ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ

Αφορούν στοιχεία υποβολών που συμπληρώνονται με επιλογή από λίστα τιμών (Ναι/Όχι).

Ερώτημα Α. «Έχει ανασταλεί με εντολή από Δημόσια Αρχή εντός του μηνός Μαρτίου 2020» Όταν η απάντηση στο ερώτημα Α. είναι «Όχι», τότε δεν επιτρέπεται η υποβολή.

Ερώτημα Β. «Επαναλειτούργησε εντός του μηνός Ιουνίου 2020»

Ερώτημα Γ.

«Συνέχισε τη λειτουργία της καθώς αυτή κρίθηκε αναγκαία για ειδικούς επιτακτικούς λόγους και κατ’ εξαίρεση επετράπη.» ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ (ΙΒΑΝ) Μορφή GR################: Καταχωρείστε τα στοιχεία της Τράπεζας και του ΙΒΑΝ (GR################) της Επιχείρησης/Εργοδότη.

- ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Εισάγετε τον ΑΦΜ του νομίμου εκπροσώπου στο αντίστοιχο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί [Έλεγχος].

- ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ

Ως ημερομηνία υποβολής του εντύπου θεωρείται η ημερομηνία επιτυχούς ηλεκτρονικής καταχώρησης αυτών στο σύστημα με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα - εργοδότη μοναδικού αριθμού πρωτοκόλλου.

Το έντυπο
Protothema.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.