Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για τον εμβολιασμό - Που κυμαίνετε η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Πως κρίνουν οι πολίτες τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Αυξάνεται το ποσοστό αυτών που θα έκαναν άμεσα το εμβόλιο. Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Alco.
Δεν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Open.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται αύξηση σε αυτούς που θα εμβολιάζονταν άμεσα ενώ στο πολιτικό κομμάτι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 15 μονάδες ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πολιτικός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες.

Στην ερώτηση για το αν είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος το 43% των ερωτηθέντων απάντησε όχι, το 36% ναι και το 21% ΔΞ/ΔΑ.



Για το θέμα των εμβολιασμών των κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν ήταν αρχικά στο πρόγραμμα τις πρώτες ημέρες που έγιναν τα εμβόλια οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της Alco απάντησαν το 62% αρνητικά, το 22% θετικά ενώ το 16% ΔΞ/ΔΑ.



Αναφορικά με τους εμβολιασμούς το 48% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως (έναντι 33% τον Δεκέμβριο), το 31% θα περιμένει (42% τον Δεκέμβριο), ενώ το 17% λέει όχι (έναντι 19% τον Δεκέμβριο).



Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε αυτή τη φάση ή λειτουργεί «βλέποντας και κάνοντας» το 60% απαντά «βλέποντας και κάνοντας» και το 32% πως έχει σχεδιασμό.



Για το αν τα μέτρα στήριξης για την πανδημία είναι επαρκή το 45% δεν είναι ικανοποιημένο έναντι του 41% που δηλώνει πως είναι. Για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση το 43% δηλώνει ναι ενώ το 48% δηλώνει όχι.



Στο πολιτικό κομμάτι τώρα και σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό και για το αν έγιναν οι σωστές κινήσεις ή έπρεπε να γίνουν περισσότερες το 44% λέει περισσότερες, το 18% τις σωστές ενώ το 38% ΔΞ/ΔΑ.



Στην ερώτηση για τη δημοσκόπηση της Alco για τον ποιόν εμπιστεύονται περισσότεροι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός έχει ποσοστό 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 21% ενώ ο κανένας έχει ποσοστό 30%.



Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 23,9%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και η ΜεΡΑ25 με 2,7%.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.