Τελευταία Νέα:

Αριδαία: Δειγματοληψία λυμάτων αποχετευτικού δικτύου για την ανίχνευση ποσότητας κορονοϊού


Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ανάλυση δειγμάτων ακαθάρτων οικιακών λυμάτων με σκοπό την ανίχνευση ύπαρξης Covid-19.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που επιτύχαμε να συμμετέχουμε ως Δήμος, όπου μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμο Γιαννιτσών είμαστε οι μοναδικοί στην Βόρεια Ελλάδα.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες του Δήμου μας ότι, με βάση τα αποτελέσματα που μας κοινοποιήθηκαν από τις 27.11.2020 έως τις 24.12.2020, η ύπαρξη Covid-19 στα αστικά λύματα της πόλης είναι σταθερή. Η ποιοτική ανάλυση επέδειξε, ότι τα δείγματα είναι θετικά στο Covid-19 ενώ η ποσοτική ανάλυση ότι η ποσότητα του ιού στα λύματα παρέμεινε σταθερή. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι, η ύπαρξη κρουσμάτων συμπτωματικών και μη στην πόλη μας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν σταθερή.

Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε, ότι η μέθοδος που εφαρμόζεται για τις συγκεκριμένες αναλύσεις είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα .

Αναμένουμε αποτελέσματα και από τα επόμενα δείγματα που έχουμε πάρει στις 28.12.2020, 31.12.2020, 04.01.2021, 07.01.2021, 11.01.2021 και 14.01.2021 (δύο φορές κάθε εβδομάδα), τα οποία σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα θα μας εμφανίσουν την πολυπόθητη μείωση και εξασθένιση του φαινομένου για το οποίο όλοι μαζί έχουμε φροντίσει ως πολίτες.

Τέλος, η τράπεζα δειγμάτων που διατηρείται στα εργαστήρια της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μας δώσει σε βάθος χρόνου αποτελέσματα για την ύπαρξη και άλλων παθογόνων οργανισμών.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.