Τελευταία Νέα:

Νίκος Παρούτογλου : "Δεν μας δόθηκε καμία απάντηση από τον Δήμαρχο σε ότι ρωτήσαμε για τον Προϋπολογισμό"


Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού ο κ. Παρούτογλου έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς την διοικούσα αρχή τις οποίες σας τις παραθέτουμε:
Ερώτηση 1η

Κ. Δήμαρχε θα ήθελα να μάθω αν το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχατε με την κ. Χισκάκη είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα ή αν το κάνατε μόνο στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

Απάντηση : Καμία

Ερώτηση 2η

Τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμος προς τους αρμόδιους φορείς για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν μέσα στα λουτρά, οι οποίες δεν είναι κλειστές με κρατική εντολή αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω του ότι τα Λουτρά είναι κλειστά.

Απάντηση : Καμία

Για τον Προϋπολογισμό ο κ. Παρούτογλου ανέφερε , ρώτησε και ζήτησε διευκρινήσεις:

Βλέπουμε έναν προϋπολογισμό , γιατί και εγώ έχω περάσει από αυτήν την θέση , ξέρω την διαδικασία , ο οποίος έγινε στο πόδι και αποδεικνύεται από δύο πράγματα:

Πρώτα από την ημερομηνία που έρχεται προς ψήφιση 19/1/2021 που μπορεί να είμαστε και ο τελευταίος δήμος που ψηφίζει προϋπολογισμό και δεύτερον από το ύψος του και τις εγγραφές του προϋπολογισμού που φαίνεται να είναι αντιγραφή του περσινού.


Οπότε θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις:

Διευκρίνιση 1η

Αν η απόφαση για τα τέλη κοιμητηρίων έχει εγκριθεί από την περιφέρεια , διότι στον προϋπολογισμό έχετε εγγράψει τα αντίστοιχα τέλη. 

Απάντηση : Καμία


Διευκρίνιση 2η

Εάν οι δηλώσεις των τετραγωνικών έχουν αποτυπωθεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Βλέπω τα ανταποδοτικά τέλη να διαμορφώνονται στο ίδιο ύψος που ήταν και πέρυσι , τα τετραγωνικά που δηλώθηκαν ήταν πάρα πολλά και καλό θα ήταν να μας πείτε και πόσα δηλώθηκαν ξέροντας ότι σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 30 εκατομμύρια τετραγωνικά και πόσο θα αυξήσουν τα έσοδα τα παραπάνω τετραγωνικά και αν θα έπρεπε να εγγραφούν στον προϋπολογισμό ή όχι. 

Απάντηση : Καμία

Ερώτηση 3η

Ένα θέμα που θέλω να θίξω είναι η πάγια προκαταβολή Όπως γράφτηκε στον προϋπολογισμό του 2020 η πάγια προκαταβολή για να δοθεί στους προέδρους για να μπορούν να λειτουργούν, έτσι γράφτηκε και τώρα. Ξέρουμε ότι το 2020 δεν δόθηκε στους προέδρους και θέλω να μάθω τι έφταιξε και δεν δόθηκε το 2020 και τι είναι αυτό που θα αλλάξει για το 2021 για να μπορέσει επιτέλους να δοθεί. Οι πρόεδροι πραγματικά αυτό το ποσό το έχουν ανάγκη για να μπορούν να λειτουργήσουν.

Απάντηση : Καμία

Ερώτηση 4η

Είπατε ότι δίνετε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική δίνοντας 250000 ευρώ στην ΔΗΚΕΑ, μα 250000 ευρώ πήρε και πέρυσι η ΔΗΚΕΑ το ίδιο ποσό θα πάρει και φέτος .
 Μίλησε ο κ. Αντιδήμαρχος οικονομικών για ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ εξόδων «τα λόγια είναι τζάμπα» θέλω να μάθω τι εννοείται ακριβώς .Πως εξορθολογίζονται τα έξοδα και κατόπιν φαντάζομαι και τα έσοδα, θα ήθελα να μάθω πως θα το κάνετε αυτό γιατί δεν γίνεται να το λέμε αυτό για να κερδίζονται οι εντυπώσεις .
 Ξέρετε οι εντυπώσεις δεν κερδίζονται μόνο από την αντιπολίτευση , εντυπώσεις μπορεί να κερδίσει και η διοίκηση , άρα τι σημαίνει εξορθολογισμός; 
Τι αλλάζει στον τρόπο αντιμετώπισης των εξόδων για το 2021 σε σχέση με το 2020 θα είχε μεγάλη αξία να το μάθουμε.

Απάντηση : Καμία

Ερώτηση 5η

Δεν βλέπω να έχει αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό η μείωση των τελών που αφορά τα καταστήματα .Έχουν εκδοθεί νόμοι του κράτους οι οποίοι απαλλάσσουν κατηγορίες επαγγελματιών από κάποια δημοτικά τέλη . Έχω πληροφορίες ότι ο δήμος το εφαρμόζει αλλά θα ήθελα μια απάντηση γιατί στον προϋπολογισμό δεν βλέπω διαφορά σε αυτά τα έσοδα. 

Απάντηση : Καμία

ΑΡΔΕΥΣΗ

Βλέπω ότι δεν αναφέρετε κανένας στην άρδευση. Έχω να πω κ. πρόεδρε ότι η άρδευση είναι ένα θέμα τεράστιο για τον δήμο μας . Χαρακτηρίστηκαν δήμαρχοι ως καλοί ή κακοί και κάποιοι νομίζοντας ότι φέρνοντας κάποια έργα στον δήμο θα γίνουν ήρωες, αλλά κ. Δήμαρχε κανένας προκάτοχός σας δεν τόλμησε και δεν μπόρεσε να λύσει το θέμα της άρδευσης .
Όμως βλέπω μια αντιγραφή στους κωδικούς της άρδευσης στον προϋπολογισμό , άρα αυτό μας δείχνει ότι πάτε με την ίδια πυξίδα και για το 2021.

Και αν το 2020 χρειάστηκε το χέρι του Θεού για να σώσει την κατάσταση ίσως αυτό να μη γίνει και του χρόνου.

Κάνω πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο να κάνουμε άμεσα μια συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την άρδευση , να βάλουμε όλα τα δεδομένα κάτω , αφού προηγηθεί πρώτα μια μελέτη έστω υποτυπώδης από την οικονομική υπηρεσία και να λύσουμε το θέμα της άρδευσης για τους δημότες μας.

Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα , οι μεγάλες χρεώσεις 12, 13 ,15 ευρώ ανά ώρα τα οποία τα πληρώνουν οι συνδημότες μας και δεν ξέρουν γιατί και ούτε εμείς ξέρουμε αν πρέπει να πληρώνουν τόσο η λιγότερο .Εκεί πραγματικά χρειάζεται ο εξορθολογισμός.
Από την άλλη έχουμε δυσκολία στο να γίνουν επενδύσεις και έργα αρδευτικά , τα οποία δεν επιχορηγούνται.

Ερώτηση 6η

Τέλος κ. Πρόεδρε πέρυσι τέτοια εποχή συζητήθηκε το θέμα των καταλογισμών των πρώην δημάρχων του πρώην δήμου Εξαπλατάνου. Πέρυσι με κάποιες προφάσεις της οικονομικής υπηρεσίας δεν εγγράφτηκαν στον προϋπολογισμό και δεσμευθήκατε ότι στο επόμενο κοντινό διάστημα θα κάνετε μια συνεδρίαση που θα την προκαλέσετε ο ίδιος για να κλείσει το θέμα. 
Αυτό δεν έγινε ποτέ. 
Οι πληροφορίες μου λένε ότι δημιουργήθηκε ένας νέος κωδικός όπου βεβαιώθηκε μόνο ο ένας καταλογισμός , η παράταξή μας κάνει πρόταση να βεβαιωθεί και ο δεύτερος καταλογισμός και προτείνω στο σώμα να ψηφίσει επ αυτού του θέματος.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού πριν ο πρόεδρος κ. Βέσκος αποχαιρετήσει το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παρούτογλου επανήλθε λέγοντας ότι κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε δεν απαντήθηκε και ο κ. Βέσκος δεν έφερε το θέμα των καταλογισμών των πρώην δημάρχων Εξαπλατάνου προς ψήφιση, όπως το ζήτησε.
 Ο κ. Βέσκος δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά, ότι αν όχι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τότε σίγουρα στο μεθεπόμενο το θέμα θα έρθει προς ψήφιση ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παρούτογλου δέχθηκε λέγοντας «ότι αφού έχω την προσωπική σας δέσμευση δέχομαι η πρόταση να συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο» 

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.