Τελευταία Νέα:

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόβλεψη του για τον Φεβρουάριο


Ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρινίζει πως ο καιρός τον Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει ήπια φαινόμενα, όπως άνοδο τη θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το κρύο και οι καταιγίδες της περασμένης εβδομάδας.


Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ, με ανάρτηση στο Facebook, σημείωσε τα εξής:

«ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

(Για όσους δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους χάρτες υπάρχει επεξήγηση στο παρακάτω κείμενο αλλά παρακαλώ να διαβαστεί με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν παρερμηνείες)

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν να διαβάζουν του χάρτες:

Πάρα πολύ πολύ γενικά γιατί υπάρχουν και κάποιες πολύ λίγες εξαιρέσεις:

Στους χάρτες (ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) με τίτλο «Geop 500hPa & pression au sol» οι κίτρινες αποχρώσεις υποδηλώνουν γενικά καλό καιρό από πλευράς φαινόμενων και κυρίως όταν βρίσκονται κοντά με τις πορτοκαλί αποχρώσεις, ενώ οι πορτοκαλί αποχρώσεις υποδηλώνουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες χωρίς φαινόμενα και χωρίς ανέμους! Αντίθετα οι πράσινες αποχρώσεις και κυρίως αυτές προς το μπλε και μοβ υποδηλώνουν αλλαγή του καιρού έως και κακοκαιρία!

Οι χάρτες με τίτλο «Temperature a 850hpa» χρησιμεύουν για την ανάλυση των αερίων μαζών από θερμοκρασιακής πλευράς. Σε γενικές γραμμές και πάντα λαμβάνοντας υπόψη την εποχή: Οι κίτρινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μαλακό έως πολύ μαλακό καιρό, οι πορτοκαλί ζεστό, και οι κόκκινες ιδιαίτερα έως πολύ ζεστό για την εποχή καιρό, ανάλογα με το πόσο έντονες είναι οι αποχρώσεις! Αντίθετα οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν κάποια σχετική ψύχρα ανάλογα με το υψόμετρο φυσικά, ενώ οι μπλε αποχρώσεις υποδηλώνουν κρύο το οποίο γίνεται τσουχτερό όσο πιο σκούρες γίνονται αυτές και στην περίπτωση του μωβ χρώματος θα μιλάμε για συνθήκες ψύχους!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι εντελώς ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!

Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον καθέναν και κάθε μία σας ξεχωριστά για τα σχόλιά σας όσον αφορά σε αυτή μου την προσπάθεια!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

Δείτε αναλυτικά την μελέτη και τους πίνακες του Σάκη Αρναούτογλου-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.