Τελευταία Νέα:

Δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα - Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας


Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά είχε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υφυπουργό την ανάγκη αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και σε αυτό του τεχνικού και υλικού εξοπλισμού, ζητώντας να υπάρξει ενίσχυση ώστε η ΔΙ.Π.Υ.Ν Πέλλας (Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών) να αποκτήσει ίση δυναμική με αυτές των όμορων Νομών. Όπως επισήμανε ο κ. Σταμενίτης, ο Νομός Πέλλας διαθέτει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού πλούτου (δασικές εκτάσεις, υδροβιότοποι). Παράλληλα, υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα, με την προσέλευση χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο αλλά και την ύπαρξη πλήθους Ξενοδοχειακών Μονάδων. Επίσης, η περιοχή εμφανίζει τη μεγαλύτερη μεταποιητική δραστηριότητα αγροτικών προϊόντων, με παρουσία μεγάλων μεταποιητικών μονάδων αλλά και πλήθους βιομηχανικών επιχειρήσεων. Συνεπώς, από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νομού Πέλλας επεμβαίνουν σε μια σειρά αγροτοδασικών και αστικών συμβάντων, σε πεδινές καθώς και σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταμενίτης επανάφερε και το ζήτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα προκειμένου να υπάρχει αμεσότητα στα περιστατικά της γύρω περιοχής, τόσο για την αντιμετώπιση όσο βέβαια και για την πρόληψη. Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποσυμφορηθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Έδεσσας. 



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.