Τελευταία Νέα:

Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια – Τι είπε για τα φροντιστήρια



Για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς.
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η οποία μίλησε στο Open, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων και θα γίνει με μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Έτσι τόνισε πως τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ στα λύκεια που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, καθώς αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών.

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού είναι στο 0,3 %, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τις αθλητικές δραστηριότητες, η κ. Κεραμέως είπε ότι «οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία».

Για τα φροντιστήρια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν ενώ και οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’αποστάσεως.

Για νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε στο Open ότι αυτό κινείται σε δύο άξονες: την εισαγωγή και την αναβάθμιση.

«Ελάχιστη βάση εισαγωγής γιατί αλλιώς κοροϊδεύουμε τους φοιτητές και του συμφοιτητές τους. Θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο φοίτησης. Οφείλουμε να αναβαθμίσουμετο επίπεδο σπουδών και το πτυχία». Όσον αφορά το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, σημείωσε ότι θα υπάρχει σε κάποιες σχολές και όχι σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.





Βασιλακόπουλος: Ελάχιστη αύξηση κρουσμάτων θα έχουμε με το άνοιγμα των σχολείων

«Καλώς μειώνουμε το εμπόριο. Με τα νέα μέτρα στα μαγαζιά δεν επιβαρύνεται η κατάσταση. Θα έχουμε μείωση αφού το εμπόριο θα λειτουργήσει με κανόνες. Με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουμε ελάχιστη αύξηση», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά εμβόλια και δεν γίνεται όλοι οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπιστούν ενιαία. «Θα πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών» τόνισε χαρακτηριστικά.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.