Τελευταία Νέα:

Πέταξαν στρώματα κλινικών covid από το Ιπποκράτειο, στο Γαλλικό ποταμό - Παρέμβαση Εισαγγελέα (Βίντεο)





Την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προκάλεσε το ρεπορτάζ για τα στρώματα που πετάχτηκαν στο Γαλλικό ποταμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, δεκάδες νοσοκομειακά στρώματα είχαν πεταχτεί στις όχθες του Γαλλικού ποταμού από άγνωστο, μέχρι αυτή τη στιγμή δράστη.

Που προφανώς όμως δεν θα είναι δύσκολο να ευρεθεί καθώς οι υπεύθυνοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου γνωρίζουν ποιος τα παρέλαβε μετά από την υποχρεωτική πράξη αχρήστευσης του υλικού που θα είχε προηγηθεί.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε μετά από την ανεύρεση της ρύπανσης από μέλη της οικολογικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις».

Τα στρώματα ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο, που μετά από ανακαίνιση προφανώς αντικαταστάθηκαν. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ προέρχονται από κλινικές Μονάδων Εντατικής και μονάδων Covid.

Ο εισαγγελέας εξετάζει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος, όπως και με ποιόν τρόπο κατέληξαν τα στρώματα στο σημείο. Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί αν το υλικό είναι μολυσματικό και τις επιπτώσεις που θα έχει η απόθεσή του για την δημόσια υγεία.




πληροφορίες από ΕΡΤ3, "Περίμετρος"
Ακτιβιστής

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.