Τελευταία Νέα:

ECDC: Τι χρώμα έχει η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη στη θετικότητα και την επιδημιολογική κατάσταση


Σημαντικά καλύτερη αποτυπώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων (ECDC).Παρά την ανησυχία που υπάρχει μετά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και εξαιτίας της παρουσίας του μεταλλαγμένου ιού στη χώρα, μια άλλη εικόνα -σημαντικά καλύτερη- αποτυπώνεται στον νέο επιδημιολογικό χάρτη του ευρωπαϊκού CDC, στον οποίο η Ελλάδα συγκρίνεται με τις υπόλοιπες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, .

Σύμφωνα με όσα απεικονίζονται στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) που ανανεώνεται κάθε Πέμπτη, η Ελλάδα είναι μια από τις τρεις χώρες της Ευρώπης, μαζί με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, που είναι «πορτοκαλί» και η μοναδική χώρα με πράσινες περιοχές.

Ήπειρος, νησιά του Ιονίου, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι οι μόνες «πράσινες» περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, στον χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 15-28 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, πάλι μαζί με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.