Τελευταία Νέα:

H Apple προειδοποιεί: Κρατήστε το iPhone σε απόσταση από τον βηματοδότη


Η Apple προειδοποιεί τους πελάτες της που έχουν εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές, για παράδειγμα βηματοδότη, ότι το iPhone μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές, αν δεν το κρατάνε σε απόσταση.
H Apple εξέδωσε ανακοίνωση ότι τα iPhone μπορεί να προκαλούν παρεμβολές σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι βηματοδότες, και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκατοστά μακριά. Η εταιρεία - κολοσσός δήλωσε ότι όλες οι τηλεφωνικές συσκευές της περιέχουν μαγνήτες που φέρουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ακριβώς αυτοί οι μαγνήτες και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple "μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές" στις ηλεκτρονικές ιατρικές συσκευές, όπως οι εμφυτευμένοι απινιδωτές και οι βηματοδότες.

Και τα τέσσερα μοντέλα του i-phone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από άλλες συσκευές της εταιρείας, αλλά η Apple τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα εγκυμονούν μεγαλύτερο κίνδυνο. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτούν τα άτομα τον γιατρό τους και την εταιρεία κατασκευής της ιατρικής συσκευής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ασύρματης φόρτισης του κινητού, θα πρέπει να κρατούν 30 εκατοστά απόσταση.

Οι ανακοινώσεις της Apple έρχονται μετά την πρόσφατη αναφορά σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό για την υγεία της καρδιάς, ότι υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση του iPhone 12, για όσους έχουν βηματοδότη.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.