Τελευταία Νέα:

Mπιλ Γκέιτς: Η «ένοχη απόλαυση» για τη οποία θέλει θα πληρώσει 4 δισ. δολ!


Την ώρα που ετοιμάζεται να εκδώσει το νέο του βιβλίο με τίτλο How to Avoid a Climate Disaster ο Μπιλ Γκέιτς μπαίνει δυναμικά στην κούρσα γα την εξαγορά της Signature Aviation, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών αεροσκαφών στον κόσμο.

Ο όμιλος Blackstone ανακοίνωσε ότι προχωρά με την προσφορά του να εξαγοράσει την Signature Aviation σε μία συμφωνία ύψους 4,29 δισ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της Cascade Investment του Μπιλ Γκέιτς, που είναι η μεγαλύτερη μέτοχος στην εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικών αεροσκαφών.

Η Blackstone και η Cascade, που ελέγχει το 20% της Signature Aviation βρίσκονται σε συνομιλίες με την εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, για μία κοινή πρόταση, που θα περιλαμβάνει προσφορά σε μετρητά 5,17 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με την Blackstone.

Σύμφωνα με μια μελέτη ακαδημαϊκών στο Πανεπιστήμιο του Λουντ, ο Γκέιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους «σούπερ-ρυπαντές» στον κόσμο λόγω των συχνών ταξιδιών του με τζετ. 59 πτήσεις σε ένα χρόνο πάνω από 200.000 μίλια, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία υπολόγισε ότι τα ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια του Γκέιτς εκπέμπουν περίπου 1.600 τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ιδιωτικά αεροπλάνα εκπέμπουν έως και 40 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά επιβάτη από τα άλλα αεροσκάφη. Ο Γκέιτς έχει εξομολογηθεί ότι τα ιδιωτικά αεροσκάφη είναι η «ένοχη απόλαυσή του» και όπως φαίνεται είναι πρόθυμος να πληρώσει…


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.