Τελευταία Νέα:

Δείτε την πρώτη πραγματική φωτογραφία του SARS-CoV-2


Δεν πρόκειται για μοντέλο στον υπολογιστή αλλά για την πρώτη απεικόνιση του κορωνοϊού που έχει κάνει άνω - κάτω τον πλανήτη με τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου Covid στις περισσότερες χώρες.
Οι ερευνητές κατάφεραν να απαθανατίσουν τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid- 19, για πρώτη φορά με τον φακό τους, ο οποίος μάλιστα είναι ορατός σε τρισδιάστατη μορφή.

Πίσω από την ανακάλυψη βρίσκεται η αυστριακή εταιρεία «Nanographics», παρακλάδι του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία για να απεικονίσει σε τρισδιάστατη μορφή τον ιό με την βοήθεια κατεψυγμένων δειγμάτων του.

Για την εταιρεία «Nanographics», η δημιουργία και απεικόνιση δομικών μοντέλων του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επιστημονική έρευνα ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται η νόσος Covid.

Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το αυστριακό δίκτυο «ORF», o Iβάν Ιβιόλα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η μελέτη έγινε με την βοήθεια ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο.




«Έγινε εκχύλιση «άθικτων» σωματιδίων του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα, και εν συνεχεία έγινε σάρωση με την μέθοδο της κρυο-ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (Cryo-EM) στην οποία το δείγμα καταψύχεται και βομβαρδίζεται από ηλεκτρόνια. Η εκτροπή των ηλεκτρονίων λόγω αλληλεπίδρασης με το δείγμα δίνει μια εικόνα της δομής του του ιού», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα εξηγώντας την μέθοδο φωτογραφικής αποτύπωσης του κορωνοϊού που εφάρμοσε η αυστριακή εταιρεία.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.