Τελευταία Νέα:

Ποια ώρα της ημέρας που είσαι πιο έξυπνος από τις υπόλοιπες;



Πότε το μυαλό έχει τις καλύτερες ιδέες;
Δεν είναι όλες οι ώρες το ίδιο. Κάποιες ώρες είναι πιο δύσκολες από άλλες και πρέπει να τις σεβόμαστε. Εμείς όμως ανακαλύψαμε ποια είναι η ώρα της ημέρας που είσαι πραγματικά έξυπνος και μπορείς να κάνεις θαύματα στη σκέψη σου.




Το κλειδί βρίσκεται όμως εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Σίγουρα δεν θα το είχες φανταστεί πως μόνο έτσι θα γίνεις πολύ έξυπνος. Πώς όμως;
Το κλειδί της έμπνευσης ίσως βρίσκεται σε δωμάτια που έχουν κάτι το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με Γερμανίδες ερευνήτριες των πανεπιστημίων Stuttgart και Hochenheim.

Τι ακριβώς ανακάλυψαν οι Γερμανοί



Όταν σβήνουν τα φώτα, ανάβει ο εγκέφαλος.... 
Σύμφωνα με τη γερμανική μελέτη, ο χαμηλός φωτισμός (έως το πλήρες σκοτάδι) μας απελευθερώνει από τους περιορισμούς, μειώνει τις αναστολές μας και δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, μαζί με επιθυμία για εξερεύνηση. Είναι η κατάλληλη στιγμή για παραγωγή νέων ιδεών, καθώς και για τη διερεύνηση της βέλτιστης λύσης σε κάθε πρόβλημα.




Επίσης συμβαίνει και κάτι άλλο: στο σκοτάδι τα οπτικά ερεθίσματα μειώνονται. Ο εγκέφαλος δεν ασχολείται πλέον με το να παρατηρεί και να αναλύει τις εικόνες του περιβάλλοντος, οπότε η συγκέντρωσή του αυξάνεται.



Όπως έχει παρατηρηθεί, στο σκοτάδι σκεφτόμαστε πιο σφαιρικά τα πράγματα από ό,τι στο φως – κάνοντας αναλύσεις ανωτέρου επιπέδου.



Σκέψου στα σκοτεινά – δράσε στο φως... 
Βέβαια, όπως σημειώνουν οι ερευνήτριες, μπορεί μεν να συλλαμβάνουμε μια καλή ιδέα στα σκοτεινά, όμως από τη στιγμή που θα φωτιστεί το μυαλό μας, ο συλλογισμός και η υλοποίηση της ιδέας χρειάζονται οπωσδήποτε άπλετο φως. Είναι όπως στα κόμικς, εξηγούν, όπου μια λάμπα ανάβει ξαφνικά επάνω από το κεφάλι κάποιου… φωτισμένου την ώρα που εκείνος αναφωνεί “Εύρηκα!”


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.