Τελευταία Νέα:

Λειτουργία Δήμου Αλμωπίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια»


Βάσει των έκτακτων μέτρων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των οδηγιών της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια», ο Δήμος Αλμωπίας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Βορέας» που ενεργοποιεί τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων επιπτώσεων από την χιονόπτωση και τον παγετό.

 Σύμφωνα με το σχέδιο «Βορέας», οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 13 & 14 Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας τα εξής:

1.       Το κτίριο του Δημαρχείου ορίζεται ως θερμαινόμενος χώρος και θα παραμείνει ανοιχτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

2.       Θα υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ανοιχτή για οποιοδήποτε πρόβλημα ή παροχή βοήθειας (τηλ: 2384350210 – 211 – 212).

3.       Για το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν στα παραπάνω τηλέφωνα καθώς και στο 6970104644 (κ. Γιάντσης Δημήτριος).

4.       Θα υπάρξει δυνατότητα φιλοξενίας και παροχή τροφής στην Μαθητική Εστία Αριδαίας για άτομα που χρίζουν βοηθείας.

5.       Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιήσει τον στόλο των οχημάτων που χρειάζονται και συνεργεία άμεσης επέμβασης.  Δόθηκε προτεραιότητα στις κοινότητες του ορεινού όγκου του Δήμου μας, όπου διατέθηκαν μηχανήματα αποχιονισμού και επαρκείς ποσότητες αλατιού. Θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Εργοτάξιο Δήμου Αλμωπίας. Τα τηλ. επικοινωνίας για επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα, είναι 2384023215­ και 6944838599 (κ. Ιατρίδης Γεώργιος).

6.       Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την Π.Ε. Πέλλας και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

7.       Τον γενικό συντονισμό των δράσεων αναλαμβάνει ο Γ.Γ. του Δήμου Αλμωπίας, κ. Τσιμτσιρίδης Γεώργιος (τηλ. 6975855578).

 

Για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» και για τη δική σας ασφάλεια:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

·         Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες.

·         Όσοι εκτελείτε κτηνοτροφικές εργασίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί με ποσότητα τροφής για την σίτιση των ζώων για τουλάχιστον 10 ημέρες.

·         Όσοι πολίτες πρέπει να ταξιδέψετε για σοβαρούς λόγους προμηθευτείτε αντιολισθητικές αλυσίδες και προτιμήστε το ταξίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

·         Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και περιοριστείτε τις απολύτως απαραίτητες.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.