Τελευταία Νέα:

Λιγνάδης: «Καταπέλτης» το ένταλμα σύλληψης – «Είχε σχέδια και για άλλες πράξεις κακοποίησης»



«Καταπέλτης» είναι σύμφωνα με πληροφορίες το ένταλμα των δικαστικών αρχών για την σύλληψή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην ανακρίτρια για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για λιγότερο από μια ώρα. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του ζήτησε να λάβει γνώση της δικογραφίας αλλά και προθεσμία για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. Μέχρι την απολογία του, ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα παραμένει υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Ωστόσο, τα όσα αναφέρονται στο ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη – ηθοποιό σοκάρουν και καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό και την ισχύ του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η εισαγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για καταθέσεις μαρτύρων αλλά και για τις μηνύσεις των θυμάτων που «έκαψαν» τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμά τους οι δικαστικές αρχές επικαλούνται σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων πέραν αυτών για τις οποίες έχει καταμηνυθεί, ότι υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τέλεση βιασμών από τον ίδιο κατά συρροή και μάλιστα με τα θύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

Επίσης στο ένταλμά τους οι δικαστικές αρχές κάνουν λόγο για συστηματική προσέγγιση των θυμάτων από τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και με εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του. Επιπλέον στο ένταλμα κατά τις ίδιες πληροφορίες γίνεται λόγος για άσκηση βίας από τον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κατά τις δικαστικές αρχές οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Τα θύματα ήταν κυρίως αλλοδαποί και ανήλικοί ενώ ο θύτης τους, ήτοι ο κατηγορούμενος εμφάνιζε, σύμφωνα με το ένταλμα εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη.







από protothema.gr






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.