Τελευταία Νέα:

Γιαννιτσά: «Δεν είμαστε ζητιάνοι και θα το καταλάβουν» - Φώτο


Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο grtimes.gr, δηλώνει ότι σήμερα οι αγρότες πρόκειται να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ αύριο θα μεταβούν με τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν αυτή την ώρα αγρότες του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Πέλλας, στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών και συγκεκριμένα στα Πλατανάκια. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί γύρω στα 60 άτομα με τα τρακτέρ τους, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος, κ. Παπαδόπουλος, φροντίζουν να τηρούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες.


«Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε την επόμενή μας κίνηση. Το πιθανότερο είναι αύριο να μεταβούμε μαζί με αγρότες από άλλες περιοχές, όπως τα Κουφάλια, τη Χαλκηδόνα και αλλού, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη καταθέτοντας ψήφισμα με τα βασικά μας αιτήματα.

Τα αιτήματα, είναι χιλιοειπωμένα και δίκαια. Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω covid-19, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες, να τηρήσει ο Πρωθυπουργός την προεκλογική του δέσμευση για αγροτικό πετρέλαιο και άλλα», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ότι οι αγρότες δεν έχουν σήμερα σκοπό να μεταβούν στο εσωτερικό της πόλης των Γιαννιτσών. Αντιθέτως, θα παραμείνουν στα Πλατανάκια, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.«Βγήκαμε να κάνουμε μία διαμαρτυρία για τα αυτονόητα. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, είναι τα θεμέλια της χώρας. Είναι η βάση της αγροδιατροφής. Ζητάμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να ζήσουμε», καταλήγει.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.