Τελευταία Νέα:

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με τον οποίο συζήτησαν το όραμά του για την αγροτική ανάπτυξη αλλά και τα πολλά ζητήματα -παλαιά και νέα- του πρωτογενούς τομέα. Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχάρη τον κ. Λιβανό για τη νέα θέση ευθύνης που ανέλαβε και του ευχήθηκε καλή τύχη στο έργο του.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για μερικά επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Πέλλα:

1. Αναφορικά με την καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας de minimis σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα και νεκταρίνια, για την απώλεια εισοδήματος από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστουμ ο Υπουργός ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδης ότι ο φάκελος βρίσκεται ήδη προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών και σύντομα θα ανακοινωθούν οι ποικιλίες βάσει της εισήγησης του ΕΛΓΑ, τα ποσά και η ημερομηνία πληρωμής.

2. Στο Υπ.Οικ. βρίσκεται επίσης και ο φάκελος για τη χορήγηση ενίσχυσης COVID-19 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας για ντομάτα, ντοματάκι και αγγούρι. Επιπλέον, μετά την καταβολή των ενισχύσεων για την ανοιξιάτικη πατάτα, αναμένεται άμεσα και η αντίστοιχη για τη φθινοπωρινή.

3. Η μετάκληση εργατών γης θα γίνει και φέτος με το ίδιο καθεστώς που εφαρμόστηκε πέρσι, με ιδιαίτερη προσοχή ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε η διαδικασία να ξεκινήσει νωρίτερα, καθώς και την περαιτέρω απλοποίησή της, ως προς την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για τα εργόσημα.

4. Ο Βουλευτής μετέφερε αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, τα οποία του κατέθεσαν σε συνάντησή του με το ΔΣ την περασμένη Κυριακή. Προεξέχον αίτημα είναι η ενίσχυση στο βαμβάκι, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στη ζήτηση.

5. Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης στο επιτραπέζιο σταφύλι για ζημιές που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ και στο όψιμο Έδεσσας, λόγω μειωμένης ζήτησης.

Τέλος, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, όπου ο Βουλευτής τόνισε τη σημασία της επικαιροποίησης των απειλών βάση των νέων συνθηκών που επιβάλει η Αλλαγή του Κλίματος, αλλά και της εξατομίκευσης της ζημίας ώστε η αναπλήρωση του εισοδήματος να είναι στοχευμένη και δίκαιη.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε επίσης και με τον νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου, με το οποίο συζήτησαν το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της χώρας, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τη νέα ΚΑΠ, νέα προγράμματα σχεδίων βελτίωσης, νέα προγράμματα νέων αγροτών κ.α.

Αναφορικά με το τρέχον πρόγραμμα νέων αγροτών, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για τα αιτήματα πληρωμών της Β’ δόσης, η οποία αφορά το υπόλοιπο 30%. Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε να εξαντληθούν οι δυνατότητες εύρεσης χρηματοδότησης ώστε να εγκριθούν και επιλαχόντες του τρέχοντος προγράμματος σχεδίων βελτίωσης.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.