Τελευταία Νέα:

Σωματείο Εστίασης Πέλλας: "Ζούμε σε μια χώρα που το άδικο γίνεται νόμος και το δίκαιο αδυναμία"


Πολλοί καταστηματάρχες στον χώρο της εστίασης σε διάφορες πόλεις της χώρας ξεσηκώθηκαν σήμερα και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που βίαια υπέστησαν. 
Ενάντια σε μέτρα που τους έφτασαν στην σημερινή κατάσταση χωρίς να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι υποσχέσεις που μας έδωσαν περισσεύουν, τα δανεικά όμως εξαντλήθηκαν πριν προλάβουμε να τα δούμε. Επιχειρήσεις έκλεισαν και αυτές που παραμένουν ανοιχτές στα χαρτιά έχουν χρεωθεί με τέτοιο τρόπο που τους καταδικάζει και τους εγκλωβίζει σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα.

 Δεν ξεσηκώθηκαν όμως μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για ηθικούς. Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης που δεν γνωρίζει από θυσίες, από υπομονή, από αλληλεγγύη, προσέβαλε έναν ολόκληρο κλάδο όχι μόνο δηλώνοντας αλλά υπαινισσόμενος πως όποιος ασχολείται με την εστίαση είναι ευνοημένος και δεν θα πρέπει να μιλάει, εάν δεν επιθυμεί να συνεχίσει μπορεί να παραδώσει τα κλειδιά από την επιχείρηση του που τόσα χρόνια πάλευε να κρατήσει ζωντανή, στον ίδιο, θέλοντας να μας δείξει πως γνωρίζει καλύτερα από εμάς την κατάσταση που έχουμε περιέλθει και ότι είμαστε αχάριστοι.

 Με την συμβολική κίνηση που έκαναν οι επαγγελματίες του κλάδου παραδίδοντας τα κλειδιά και τους φακέλους με το χρέος κάθε επιχείρησης και νοικοκυριού έδειξαν την αντίδραση τους προς πάσα κατεύθυνση.

Το σωματείο εστίασης Πέλλας ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ συμφωνεί απόλυτα με την κίνηση αυτή και δηλώνει πως θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε δράση που θα την αφορά είτε για οικονομικούς σκοπούς είτε για κοινωνικά θέματα που θα την απασχολούν.

ΥΓ1. Παραδίδοντας τα κλειδιά και τους φακέλους δεν παραδίδουμε τα όνειρα και τις αναμνήσεις από τις επιχειρήσεις μας. Ζητήσατε κάτι που είμαστε διατεθημένοι να σας δώσουμε με χαρά χρέος, άγχος, κούραση, απελπισία. Κρατάμε για εμάς την ουσία, την ελπίδα και τα όνειρα. Έχει χρέος ο πρωθυπουργός εάν σέβεται τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του υπουργού ανάπτυξης. Εάν πιστεύει σε ένα μέλλον με αξίες, με ήθος και αξιοπρέπεια σε μια χώρα πρότυπο, τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει την αρχή.

ΥΓ2. Υπομονή σε όλους τους συναδέλφους και κουράγιο. Ζούμε σε μια χώρα που το άδικο γίνεται νόμος και το δίκαιο αδυναμία!

Με σεβασμό και εκτίμηση Σωματείο Εστίασης Πελλας ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.