Τελευταία Νέα:

Θ. Τζάκρη: «Να αποσυρθεί άμεσα το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές»


Εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την πανδημία COVID-19, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προετοιμάζεται το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου:

Ø  Η διαχείριση των Λαϊκών Αγορών ανατίθεται η σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ)

Ø  Επιτρέπεται σε Νομικά πρόσωπα – Εταιρείες να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις Λαϊκές

Ø  Ορίζεται ο πλειστηριασμός ως μέτρο κτήσης του πάγκου

Ø  Καταργούνται οι Επιτροπές Λαϊκών Αγορών (ΔΣ)

Ø  Εξαιρούνται οι Εκπρόσωποι Συνδικαλιστών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών, από τη συμμετοχή τους στις όποιες Αποφάσεις και Σχεδιασμούς

Την ίδια ώρα λοιπόν που η πανδημία έχει πλήξει σε μέγιστο βαθμό τις λαϊκές αγορές, το νέο αυτό νομοσχέδιο, το οποίο καταρτίστηκε χωρίς κανένα διάλογο, είναι το «κερασάκι στην τούρτα», το οποίο αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα σημάνει το «θάνατο» χιλιάδων μικροπαραγωγών και μικροπωλητών, γιατί αντί να εκσυγχρονίσει το θεσμό και να διορθώνει τα κακώς κείμενα, απλά θα τον παραδώσει σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι συνέπειες θα είναι πολλές και βαρύτατες: Είσοδος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στις λαϊκές αγορές, πλειστηριασμός των πάγκων που με μαθηματική ακρίβεια θα εκτοπίσει τους μικροπαραγωγούς και μικροπωλητές, αθέμιτος ανταγωνισμός, εξαφάνιση ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές με τελικό αποτέλεσμα τη μετατροπή των λαϊκών αγορών σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ. Επίσης, θα καταργήσει τον κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών στη στήριξη των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Επιτέλους ο κ. Γεωργιάδης, πρέπει να σταματήσει να «παίζει» με την επαγγελματική αβεβαιότητα και την επιβίωση χιλιάδων μικροπαραγωγών και μικροπωλητών και οφείλει να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο για το οποίο έχει αντιδράσει η Ομοσπονδία αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται επαγγελματικά με τις λαϊκές αγορές.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.