Τελευταία Νέα:

Κορωνοϊός - ECDC: Παραμένει «πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας


Θετική παραμένει, σε γενικές γραμμές, η εικόνα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τις δυο εβδομάδες που προηγήθηκαν της 4ης Φεβρουαρίου.
Η σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, είναι πως μοναδική «πράσινη» περιφέρεια στη χώρα μας, στο συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας, είναι τα νησιά του Ιονίου, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα είναι «πορτοκαλί». Θυμίζεται πως στον χάρτη που είχε αναρτήσει το ECDC στις 28 Ιανουαρίου, «πράσινες» ήταν επίσης η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.



Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.