Τελευταία Νέα:

Κέρκυρα: Νοσοκόμα με σύνδρομο Guillain-Barre - Τι γνωρίζουμεΜε συμπτώματα του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barre, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας μια νοσηλεύτρια, γεγονός που προκάλεσε κινητοποίηση καθώς είχε κάνει τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Η νοσηλεύτρια εμφάνισε πυρετό, γύρω στο 39, πονοκέφαλο, μυαλγίες, και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων.

Οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας ολοκλήρωσαν χθες τον έλεγχο του περιστατικού και διέγνωσαν το σύνδρομο Guillain-Barre, το οποίο θα αναφέρουν στον τομέα φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ για περαιτέρω διερεύνηση. Η νοσηλεύτρια υπηρετεί στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου 17 χρόνια.

«Η συνάδελφός μου, μετά τη δεύτερη δόση, εμφάνισε αρχικά υψηλό πυρετό και μυαλγίες και μετά συμπτώματα παράλυσης. Την ίδια ημέρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τον θεράποντα γιατρό της και ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή που της έχει ορίσει» είπε από την πλευρά της, στον Real fm η η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ντίνα Ιωάννου.

«Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι πίσω στην εργασία της και την οικογένειά της. Σε τόσο μεγάλο αριθμό υγειονομικών που έχουν εμβολιασθεί, είναι το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται. Η συνάδελφος θα χρειαστεί αποκατάσταση και θα υπάρχουν σημαντικά έξοδα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια «η δεύτερη δόση του εμβολίου έγινε πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες. Δεν θα μπω σε ιατρικά θέματα, αλλά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση ήταν αυτά που περιέγραψα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εξετάσεων».

Σημειώνεται ότι με βάση τα παγκόσμια δεδομένα δεν υπάρχει απολύτως καμία συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και του συνδρόμου Guillain-Barre. Καθημερινά εμβολιάζονται εκατομμύρια άνθρωποι και τα δεδομένα αναλύονται διαρκώς. Μέχρι σήμερα παγκοσμίως δεν έχουν αναφερθεί απρόσμενες, απειλητικές ή πολύ ανεπιθύμητες ενέργειες.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.