Τελευταία Νέα:

Sotnik: «Ξέφυγαν» οι Ρώσοι – Το νέο τους σύστημα ατομικής προστασίας… «σταματά πενηντάρι»


Η Ρωσία έχει δρομολογήσει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για τις χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις της και ένα από αυτά τράβηξε πρόσφατα το ενδιαφέρον πολλών αναλυτών και αυτό δεν είναι άλλο από το σύστημα ατομικής προστασίας τρίτης γενιάς Sotnik.Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους και τις απειλές που υπάρχουν στο σύγχρονο πεδίο μάχης, η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη του συστήματος ατομικής προστασίας Sotnik, το οποίο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό μια «πανοπλία» και σύμφωνα με Ρώσους, μπορεί να προστατεύσει το χρήστη από «πενηντάρι» πολυβόλο όπλο.

Όπως ήταν φυσικό, αυτός ο ισχυρισμός τράβηξε την προσοχή αρκετών ειδικών, οι οποίοι έσπευσαν να εξετάσουν κατά πόσο μπορεί αυτό να συμβεί στην πραγματικότητα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που άσκησαν κριτική και σε άλλα χαρακτηριστικά του Sotnik.
Τα χαρακτηριστικά του Sotnik

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα προσωπικού εξοπλισμού του στρατιώτη τρίτης γενιάς θα περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες όπως:
μπότες που θα προστατεύουν από νάρκες,
στολή που θα ελαχιστοποιεί την θερμική υπογραφή του στρατιώτη και δεν θα εμφανίζεται σε εχθρικά οπτικά θερμικής όρασης
αρκετά στοιχεία απόκρυψης από εχθρικά ραντάρ,
σύστημα αυτοματοποιημένης εντολή και ελέγχου
μικροσκοπικά -drone, που θα επιτρέπουν τη μετάδοση εικόνας και πληροφοριών εικόνων σε πραγματικό χρόνο στο κάλυμμα του κράνους ή στα γυαλιά ασφαλείας.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ο πιο υπερβολικός ισχυρισμός ήταν ότι το σύστημα Sotnik θα προστατεύει τον στρατιώτη από βλήμα «πενηνταριού», δηλαδή πυροβόλου τύπου M2 Browning, λόγω του πλαστικού που θα διαθέτει.

Η λογική πίσω από αυτήν την απόφαση είναι ότι η σφαίρα, που θα έχει μεγάλη θερμότητα κατά την διάρκεια πρόσκρουσης στο στόχο, προσκρούει στην πανοπλία, θα λιώσει το πλαστικό και αυτό με τη σειρά του καθώς θα λιώνει θα προσκολλά πάνω στη σφαίρα και θα την επιβραδύνει.

Εντούτοις φαίνεται πως δεν οι περισσότεροι δεν έχουν πειστεί από τη νέα καινοτομία των Ρώσων, όποτε μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Με πληροφορίες από: Popular Mechanics / Φωτογραφία Rostec



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.