Τελευταία Νέα:

Γ. Καρασμάνης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τεράστια πηγή εσόδων για το κράτος και την στήριξη της κοινωνίας


«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ»

Την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, την τόλμη και την αποφασιστικότητα για αξιοποίηση - επιτέλους - της επί δεκαετίες ¨εγκαταλειμμένης¨ δημόσιας περιουσίας, με απόλυτη διαφάνεια και κρυστάλλινες διαδικασίες, τόνισε ο Γιώργος Καρασμάνης κατά τη σημερινή συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για το μεγάλο ¨πρόζεκτ¨ ανάπλασης των χώρων - ¨φιλέτο¨ του πρώην ανατολικού αεροδρομίου στο Ελληνικό.  Υπογραμμίζοντας ότι η μέχρι τώρα εξοργιστική ολιγωρία και καθυστέρηση ¨φόρτωσαν¨ το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τις ευάλωτες τάξεις με επώδυνα μέτρα.

Χαρακτήρισε το σχέδιο ανάπλασης του ¨Ελληνικού¨ με τη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου της Ευρώπης και ενός από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ως έργο τεράστιας αναπτυξιακής και οικονομικής σημασίας για τη χώρα, αφού μεταξύ άλλων:

·        Θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ

·        Θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον εθνικό αναπτυξιακό προσανατολισμό και θα αυξήσει σημαντικά τα δημόσια έσοδα

·        Θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες μόνιμες θέσεις εργασίας

·        Θα αυξήσει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τις αφίξεις τουριστών στην Αθήνα αλλά και συνολικά στην Ελλάδα

·        Θα αναζωογονήσει τον χειμαζόμενο τα τελευταία χρόνια οικοδομικό κλάδο

Ο πρώην Υπουργός, στο γενικότερο πλαίσιο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην τροπολογία που ο ίδιος έχει καταθέσει – και η οποία έδωσε το ¨έναυσμα¨ για την παρέμβασή του στην Ολομέλεια – με την οποία προτείνει αναδιατύπωση της αρχικής κυβερνητικής τροπολογίας. Έτσι ώστε, αντί των τριών χρόνων που παραχωρούνται για την χρήση χώρων ναυταθλητικών σωματείων, να τους δοθεί χρόνος επ’ αόριστον ή, τουλάχιστον, πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Έφερε δε ως παράδειγμα το Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία που λειτουργεί ο Ναυτικός όμιλος Γιαννιτσών εδώ και 50 χρόνια με διεθνείς προδιαγραφές και επίσης διεθνείς διακρίσεις, αλλά το χρονίζον ¨ιδιοκτησιακό¨ πρόβλημα αποτρέπει μέχρι σήμερα την παραπέρα ανάπτυξή του. Αναφέρθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά στην περίπτωση των 4 εκατομμυρίων που δόθηκαν στο Κέντρο το 2005, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να απορροφηθούν και να αξιοποιηθούν, ακριβώς λόγω της εκκρεμότητας του ιδιοκτησιακού. Και ζήτησε:

·        Να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο ¨ιδιοκτησιακό¨, που μέχρι τώρα είναι η ¨τροχοπέδη¨ στην περαιτέρω ανάδειξή του, ώστε να μπορεί να κάνει χρήση των χώρων, να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ολοκληρωμένη αξιοποίηση και ανάδειξή τους, και το Κέντρο να εξελιχθεί σε έναν πόλο δυναμικής ανάπτυξης και προσέλκυσης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού.

Κλείνοντας ο Γιώργος Καρασμάνης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική τη δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δώσει λύση σ’ αυτό το χρονίζον ζήτημα, την εξέλιξη του οποίου, όπως τόνισε με έμφαση, ¨θα παρακολουθεί από κοντά¨.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.