Τελευταία Νέα:

Ενωτική δράση προς δήμαρχο Έδεσσας : "Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"



Την ανάγκη να απαντήσει στο δημοσίευμα της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ αισθάνθηκε ο δήμαρχος κ. Γιάννου. Το δημοσίευμα μας αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στο ζήτημα της δημοτικής επιχείρησης ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ και στην εκκαθάριση της. Αντίθετα ο κ. Γιάννου στην απάντησή του αναφέρεται σε ένα σωρό άλλα θέματα και δεν λέει απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο. Για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα. Η ανακοίνωση του κ. Γιάννου αποτελεί μνημείο συσκότισης, συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού. 

Αναφέρεται στο έλλειμμα 5.000.000 ευρώ που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση στον Δήμο  σε 10 χρόνια και δεν αναλογίζεται ότι η δική του διοίκηση δημιούργησε  αναλογικά μεγαλύτερο χρέος σε μικρότερο διάστημα. Αποφεύγει να αναφερθεί στο τεράστιο χρέος της δημοτικής επιχείρησης το οποίο το 2015 το φόρτωσε στις πλάτες των δημοτών. Αποφεύγει να δώσει πληροφορίες για το οικονομικό αποτέλεσμα της λειτουργίας του κέντρου των καταρρακτών από το 2015 μέχρι το 2018. Η σιωπή του είναι εκκωφαντική και όσον αφορά την εκκαθάριση που καρκινοβατεί επί έξι χρόνια. 

“Εμείς αρνηθήκαμε τον ρόλο του Δήμου – εστιάτορα” λέει ο κος Γιάννου στην ανακοίνωσή του. ΜΑΛΙΣΤΑ. Θα την δεχόμασταν αυτή τη δικαιολογία ως πολιτική επιλογή, εάν την είχε εφαρμόσει από την αρχή της πρώτης θητείας του και όχι στο τέλος της δεύτερης θητείας του. Δηλαδή τα οκτώ ολόκληρα χρόνια (2011-18) που «διοικούσαν» με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την επιχείρηση, δεν είχαν την ίδια άρνηση για τον ρόλο του Δήμου – εστιάτορα; Ακόμη και η δικαιολογία ότι “οι τότε κυβερνώντες”, εννοώντας το ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησαν χαρακτηριστικά δεν πείθει, διότι πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το 2015. Γιατί δεν είχαν αποποιηθεί τον ρόλο του εστιάτορα μέχρι τότε; “Η αλλαγή θέσεων σε καίρια ιδεολογικά ζητήματα είναι μέγα πολιτικό ατόπημα και ο κόσμος τιμωρεί όσους δεν έχουν σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις”.

Όσον αφορά το ερώτημα που μας έθεσε ο κος Δήμαρχος, για το τι θα κάναμε με την Τουριστική ΑΕ, ας κάνει το κόπο να δει την θέση μας που είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Με δύο λόγια: εξυγίανση με χρηστή διαχείριση. Δεν θα περιοριζόμασταν μόνο στο ρόλο του εστιάτορα αλλά θα την διευρύναμε με αναπτυξιακές δραστηριότητες. Και σίγουρα δεν θα κάναμε αυτά που τον κατηγορούν οι μικρομέτοχοι της, και η δικαιοσύνη ερευνά, που σύμφωνα με την καταγγελία τους την οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.