Τελευταία Νέα:

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Τα κριτήρια και η λίστα προτεραιοποίησης - Ο Κώστας Σκρέκας μιλά για το νέο σχεδιασμό


Τα νέα κριτήρια και τη λίστα προτεραιοποίησης για την υπαγωγή στο νέο κύκλο του «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»- με ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά και πολυμελείς οικογένειες- περιγράφει ο Κώστας Σκρέκας με τη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνει ότι η πρώτη υπογειοποίηση εναέριων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει το καλοκαίρι από το Τατόι, μιλά για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης διαφόρων πρότζεκτ -μεταξύ των οποίων και η συνεργασία με γαλλικές επιχειρήσεις για τη μετατροπή και άλλων νησιών, μετά την Τήλο και την Αστυπάλαια, σε πράσινα- ενώ περιγράφει τους βασικούς στόχους του υπουργείου για τη μετά-covid εποχή.

-Η πανδημία και το lockdown έχουν μπλοκάρει ή επιβραδύνει λειτουργίες του υπουργείου σας; Πώς το αντιμετωπίζετε;

-Πράγματι, η υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid-19 έχει προκαλέσει δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και στη χώρα μας. Δεν έχει, όμως, ούτε στο ελάχιστο επιβραδύνει τον ρυθμό υλοποίησης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης. Παράλληλα, οι διαρκείς και υπό συνεχή διαμόρφωση προκλήσεις λειτουργούν με τη μορφή επιταχυντή, μεταξύ άλλων, για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για το κλίμα, την ανθρώπινη υγεία και τη βιοποικιλότητα. 

Οι σημαντικές νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια ανάσχεσης αυτής της κρίσης, αλλά και εκείνες που επρόκειτο να πραγματοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως είναι το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, το θεσμικό πλαίσιο για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, το νέο εθνικό σχέδιο για την κυκλική οικονομία, η διευθέτηση των εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού με την Ε.Ε., σκιαγραφούν αυτήν ακριβώς τη συστηματική προετοιμασία που γίνεται για τη μετάβαση της χώρας σε ένα μοντέλο «πράσινης», αειφόρου και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. 

Και σε αυτό το σημείο οφείλω να εξάρω και τον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου, που σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες και σε καθεστώς υποχρεωτικής για λόγους δημόσιας υγείας τηλεργασίας, έχει ξεπεράσει πραγματικά τον εαυτό του προκειμένου όλοι μαζί να συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.