Τελευταία Νέα:

Θ. Τζάκρη: «Ο παγετός προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο σύνολο των καλλιεργειών της Π.Ε. Πέλλας και η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα»

Περιοδεία της Βουλευτή  στις περιοχές που επλήγησαν από παγετό κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2021

 Σήμερα, Σάββατο 27 Μαρτίου, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, αφού ενημερώθηκε από παραγωγούς όλων σχεδόν των δημοτικών διαμερισμάτων της Πέλλας (στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους Πέλλας, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύρρου, Κρύας Βρύσης, Μενηϊδος, Σκύδρας, Έδεσσας, Βεγορίτιδας, Αλμωπίας) για τις πολύ χαμηλές (κάτω του μηδενός) θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου και για τις τεράστιες ζημιές που αυτές προκάλεσαν στο σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών (ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, ακτινίδια, αμύγδαλα κ.λπ.), πραγματοποίησε επισκέψεις σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας.

Επισκέφτηκε κτήματα στις περιοχές των Γιαννιτσών, των Αμπελιών, της Λεπτοκαρυάς, του Δροσερού, της Περαίας, της Παναγίτσας κ.λπ., όπου πράγματι διαπίστωσε ότι οι καλλιέργειες έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί από τους σταθμούς της ΕΜΥ. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, κερασιάς, αμυγδαλιάς κ.λπ.

Σε συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς η κ. Τζάκρη ενημερώθηκε ότι οι ζημιές εκτείνονται σε μεγάλη έκταση και στο σύνολο των καλλιεργειών και παράλληλα έγινε αποδέκτης των ανησυχιών και του έντονου προβληματισμού τους καθώς βλέπουν ότι φέτος, τόσο νωρίς, πριν ακόμη ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, μεγάλο μέρος της παραγωγής τους καταστράφηκε ολοσχερώς από τον παγετό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους.

Χθες ακόμη η κ. Τζάκρη επικοινώνησε με το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας για την καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί προεπισκόπηση από κλιμάκια του ΕΛΓΑ στο σύνολο των καλλιεργειών της Π.Ε. Πέλλας προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στις καλλιέργειες και αμέσως θα ανοίξει η διαδικασία των αναγγελιών υποβολής δηλώσεων ζημίας από την πλευρά των παραγωγών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και καταβολής των αποζημιώσεων.

Η Βουλευτής τις επόμενες ημέρες θα φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή της.-

 

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.