Τελευταία Νέα:

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 2006 ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, με πρωτοβουλία του Έλληνα καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κ. Στυλιανού Αντωναράκη. 

Τα άτομα με σύνδρομο Down, είναι κάτι παραπάνω από άτομα που έχουν ανάγκη για βοήθεια. Είναι άτομα, που χρειάζονται την υποστήριξή μας για να αποδείξουν τις δυνατότητες και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Αν και βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, εξαιτίας της βραδύτερης σωματικής και νοητικής ανάπτυξης τους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες αυτών των ατόμων. Αποτελεί κύρια μέριμνά μας, να σταματήσει η προκατάληψη εναντίον τους. Με την κατάλληλη φροντίδα, ένα παιδί με σύνδρομο Down, προχωράει αναπτύσσοντας τις δεξιότητές του κι έχει θέση στην κοινωνία, όπως όλοι μας. Είναι σημαντικό από την πλευρά μας να προωθήσουμε της ικανότητα ανάπτυξής τους, περιβάλλοντάς τα με αγάπη και σεβασμό.

 

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.