Τελευταία Νέα:

Πόσο κοστίζει το lockdown κάθε εβδομάδα στην οικονομία μας;



Αυστηροί περιορισμοί, απαγόρευση κυκλοφορίας -συγκεκριμένες ώρες της ημέρας- και κλειστό λιανεμπόριο είναι η θλιβερή εικόνα που έφερε η πανδημία στη χώρα μας. Το «ακορντεόν» στην οικονομία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην αγορά, με τα λουκέτα καθημερινά να αυξάνονται.
Όσο και να προσπαθεί να ενισχύσει η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες των κλειστών καταστημάτων του λιανεμπορίου και της εστίασης, δυστυχώς δεν τα καταφέρνει!

Και αυτό, γιατί τα χρήματα που δίνει στις περισσότερες περιπτώσεις είναι είτε επιστρεπτέα-δηλαδή μία μορφή δανεισμού-, είτε τόσο λίγα που δεν φτάνουν ούτε για να πληρωθούν τα πάγια έξοδα. Το ερώτημα από εδώ και πέρα όμως είναι, πώς θα επιβιώσει και θα καταφέρει να ζήσει ένας επιχειρηματίας; Με τι χρήματα;

Κάθε εβδομάδα αυστηρού απαγορευτικού κοστίζει στην οικονομία κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ
δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «το δημοσιονομικό κόστος από την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του lockdown, είναι βαρύ! Το ποσό αυτό έρχεται να επιβαρύνει ένα ήδη παρά πολύ βαρύ φορτίο.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν σε αυτή τη φάση νέα μέτρα στήριξης, αλλά θα παραταθούν οι ενισχύσεις». Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο Μάρτιος είναι μήνας επιστρεπτέας προκαταβολής και μήνας αναστολών, και οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια παραμένουν.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.