Τελευταία Νέα:

Δερμιτζάκης: «Πρόβλημα τα κυλιόμενα lockdown – Η πανδημία ξέφυγε επειδή όλα είναι κλειστά»





Άλλη μία «φωνή» έρχεται να συμπληρώσει το αίτημα αρκετών ειδικών και λοιμωξιολόγων, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξει λιανεμπόριο και σχολεία.
Πρόταση για άρση των περιοριστικών μέτρων κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 8/3, και ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης,μετά την πρόταση και της Ματίνας Παγώνη. «Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση», είπε χαρακτηριστικά.

Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων, αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι, προσέθεσε.

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής πρότεινε ένα άνοιγμα που θα βοηθήσει στο να συγκρατήσουμε τα κρούσματα, αν όχι να τα μειώσουμε. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο περιβάλλον που θα αποσυμπιέσει την ψυχολογία των πολιτών και θα τους κάνει να είναι πιο συντεταγμένοι στη συμπεριφορά τους», εξήγησε.

Ο κ. Δερμιτζάκης θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως τα ραντεβού στα μαγαζιά, τα τραπεζάκια έξω στην εστίαση και τα πολλά τεστ στα σχολεία.

«Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε και υπογράμμισε πως το μοντέλο που έχουμε τώρα δε δουλεύει. Αυτό που πρέπει να γίνει, σημείωσε, είναι, είτε ένα πολύ ισχυρό lockdown δύο εβδομάδων, είτε ένα εναλλακτικό πλάνο όπου ο κόσμος θα έχει δραστηριότητες. Φυσικά, εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις», ανέφερε με νόημα ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.