Τελευταία Νέα:

Καθαρά Δευτέρα: Τι SMS στέλνουμε στο 13033 για χαρταετό


Διαφορετική θα είναι και η Καθαρά Δευτέρα φέτος, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» τη χώρα, ενώ σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, την Παρασκευή (12/03), ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε μάλιστα πως η Καθαρά Δευτέρα δεν θα διαφέρει όσον αφορά στα μέτρα σε σχέση με τις άλλες ημέρες.

Διευκρίνισε πως επιτρέπεται το πέταγμα του χαρταετού, αλλά με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις σε ισχύ. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις με τους κωδικούς «2» και «3», μόνο εντός του δήμου διαμονής των πολιτών ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους.

Ο κωδικός μετακίνησης που θα πρέπει να αποστείλει κάποιος στο 13033 για το πέταγμα χαρταετού, είναι ο αριθμός «6» και όπως και για τη σωματική άσκηση, δεν τίθεται χιλιομετρικό όριο για όσους κινούνται με τα πόδια ή με ποδήλατο. Καθ’όσα ορίζονται για τον κωδικό «6», επιτρεπόμενη είναι και η μετακίνηση εκτός Δήμου, εφόσον γίνεται χωρίς όχημα.

Επιπλέον, δεν αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία τις καθημερινές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 ως τις 05:00.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακινήσεις από τη μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη την Καθαρά Δευτέρα, πλην των γνωστών εξαιρέσεων (εργασία, λόγοι υγείας, κλπ.).

Αξίζει να αναφερθεί πως οι έλεγχοι της αστυνομίας αναμένεται να είναι αυξημένοι αύριο, σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.