Τελευταία Νέα:

Συγκινητικό : 8χρονη επιζώσα καρκίνου συγκεντρώνει χρήματα για άλλους μικρούς μαχητές στις Η.Π.Α


Μια οκτάχρονη από την Καλιφόρνια που νίκησε τον καρκίνο, τώρα συγκεντρώνει χρήματα για άλλους μαχητές της νόσου, πουλώντας μπισκότα.
Η Λίλυ Μπάμπους, που είναι πρόσκοπος από όταν ήταν τεσσάρων ετών, κατάφερε να πουλήσει 32.484 κουτιά μπισκότων, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ μιας άλλης προσκοπίνας που είχε καταφέρει να πουλήσει 26.000 κουτιά μέσα σε τρεις μήνες.
Η πώληση μπισκότων είναι παραδοσιακή «αρμοδιότητα» των κοριτσιών προσκόπων στις ΗΠΑ που έτσι συγκεντρώνουν χρήματα για τις δράσεις τους.

Σε e-mail που έστειλε στο CNN ο σύλλογος Κοριτσιών Προσκόπων της Αμερικής, δήλωσε ότι συγχαίρει τις «επιχειρηματικές προσπάθειες της Λίλυ, τον εκπληκτικό στόχο πωλήσεών της, αλλά και τις δωρεές της».

Επιπλέον, ο οργανισμός δήλωσε ότι δεν κρατά σκορ για τις πωλήσεις μπισκότων σε εθνικό επίπεδο, αλλά «υπάρχουν πάρα πολλά εντυπωσιακά επιτεύγματα σε όλες τις ΗΠΑ και τα 111 συμβούλιά μας καταγράφουν το καθένα τις δικές του πωλήσεις. Έτσι ενδεχομένως να μπορούν να εντοπίσουν τους κορυφαίους πωλητές τους σε τοπικό επίπεδο», σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Η ομάδα της Μπάμπους, που περιλαμβάνει και άλλους μικρούς νικητές του καρκίνου, αλλά και παιδιά που έχουν έμμεση εμπειρία από τη νόσο, που έχει πλήξει μέλη των οικογενειών τους, αποφάσισε να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών στην έρευνα για τον καρκίνο, αλλά και για την αγορά τροφίμων για τους αστέγους.
Από τα περισσότερα από 32.000 κουτιά που πουλήθηκαν, τα 5.200 θα δωριστούν σε «άλλα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο στα νοσοκομεία», δήλωσε η Μπάμπους που ανάρτησε το ρεκόρ της στη σελίδα της στο Facebook.


Η Μπάμπους γεννήθηκε με σάρκωμα του Ewing, έναν σπάνιο καρκίνο των οστών. Κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο λίγο πριν τα πρώτα της γενέθλια. Όμως η μητέρα της, η Τρις Μπάουερ, δήλωσε στο CNN ότι ήταν ένας δύσκολος δρόμος για την κόρη της, που αναγκάστηκε να λάβει θεραπείες που προορίζονται για ενήλικες όταν ήταν μόλις τριών μηνών.

«Αγαπημένε κόσμε, ο καρκίνος στην παιδική ηλικία δεν είναι σπάνιος και τα παιδιά δεν μπορούν να παλέψουν μόνα τους», έγραψε η Μπάουερ στον τοίχο της κόρης της στο Facebook. «Η έρευνα για τον παιδικό καρκίνο εξακολουθεί να είναι εκείνη που λαμβάνει τη μικρότερη χρηματοδότηση, και για αυτό τα παιδιά, όπως το μικρό μου κοριτσάκι που γεννήθηκε με καρκίνο και πλέον είναι επιζήσασα παλεύουν να πουλήσουν μπισκότα για να προσπαθήσουν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούν να παλέψουν μόνα τους!»

Ο αρχικός στόχος της Μπάμπους ήταν να πουλήσει 5.000 κουτιά – και καθώς είδε ότι μπορούσε να πουλήσει περισσότερα, τον ανέβασε στα 20.000.

Σε ανάρτησή της στο Facebook την Τετάρτη, η Μπάουερ έγραψε ότι ο κόσμος «έδειξε στην 8χρονη κόρη μου, που πουλά μπισκότα και έχει νικήσει τον καρκίνο, ότι μαζί μπορούμε και πρόκειται να τον εξαλείψουμε. Τίποτα δεν είναι αδύνατον, αν το κάνεις δυνατό!»

Με πληροφορίες από CNN


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.