Τελευταία Νέα:

Κοινωφελής Εργασία: «Κλείδωσε» η παράταση


Τουλάχιστον μήνας με ανώτερο το δίμηνο θα είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους 36.500 εργαζόμενους, σε δήμους.

Το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί και περιμένει την υπογραφή έγκριση του αρμόδιου υπουργού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η πολυαναμενόμενη επαφή μεταξύ του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να ζητούν:

-Παράταση του υφιστάμενου προγράμματος 4/2020.

-Κατάρτιση νέου προγράμματος.

Να θυμίσουμε ότι η παράταση ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί για την κατάρτιση των ωφελουμένων από 120 έως 140 ώρες , αναλόγως την ειδικότητα διότι οι περισσότεροι ωφελούμενοι τελειώνει η εργασία τους 30/04/2021 και πλέον οι ημέρες αν δεν δοθεί παράταση δεν φτάνουν για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση βάση της προκήρυξης που είναι υποχρεωτική.

Τελικές απαντήσεις Χατζηδάκη σε επόμενη συνάντηση με ΚΕΔΕ

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Απριλίου.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, ακόμη δεν υπάρχει απόφαση, η οποία αναμένεται να ληφθεί σε συνδυασμό με την παράταση, προκειμένου να μην μείνουν οι δήμοι, ενόψει, μάλιστα, της θερινής περιόδου, χωρίς προσωπικό.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.