Τελευταία Νέα:

Περιοδεία Λάκη Βασιλειάδη σε καλλιέργειες της ανατολικής Αλμωπίας που χτυπήθηκαν από παγετούς



Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στις περιοχές της Πέλλας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης βρέθηκα σήμερα στην ανατολική Αλμωπία, όπου και επισκέφτηκε καλλιέργειες στη Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Εξαπλατάνου, Κωνσταντίας, Φιλωτείας, και Ίδας. Επιθυμία του Βουλευτή ήταν να διαπιστώσει ο ίδιος, όπως άλλωστε κάνει πάντα, τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους παγετούς και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς που έχουν πληγεί.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε κατά το τέλος της επίσκεψής του:

«Όπως διαπίστωσαν και οι γεωπόνοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις επισημάνσεις, ο παγετός άφησε πίσω του εκτεταμένες ζημιές σε όλες σχεδόν τις καλλιέργειες. Πρόκειται για μία ακόμα καταστροφή σε μία ήδη δύσκολη χρονιά, λόγω και των παρατεταμένων επιπτώσεων (άμεσων και έμμεσων) της πανδημίας. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, με τους οποίους επίσης συναντήθηκα, μου μετέφεραν την αγωνία των παραγωγών και τόνισαν τη σημασία να βγουν οι αναγγελίες για όλες τις καλλιέργειες, να γίνουν οι δηλώσεις ζημίων και να ακολουθήσει η εκτιμητική διαδικασία.

Η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ και ιδιαίτερα του αρμόδιου υποκαταστήματος Βέροιας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η διαδικασία να προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Θα συνεχίσω τις παρεμβάσεις μου σε όλες τις εμπλεκόμενες με το ζήτημα υπηρεσίες, ώστε να συμβάλω στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων, που ειδικά φέτος ειναι πιο αναγκαία από ποτέ, αλλά και να μη μείνει κανένας παραγωγός απροστάτευτος όπως συνέβη με καλλιέργειες όπως το κεράσι στο παρελθόν.»

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.