Τελευταία Νέα:

Πόσοι είναι τελικά οι αλλοδαποί στη χώρα μας και από ποιες χώρες κατάγονται;


Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, είναι ο αριθμός των αλλοδαπών στην Ελλάδα και οι χώρες προέλευσής τους.
Βέβαια, αν ρωτήσουμε εκατό Ελληνίδες και Έλληνες, θα λάβουμε εκατό διαφορετικές απαντήσεις για τον αριθμό των αλλοδαπών στη χώρα μας. 

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που βρήκαμε, είναι του 2014 και προέρχονται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Υπάρχουν βέβαια και κάποια άλλα στοιχεία που φτάνουν ως το 2018, χωρίς όμως αναφορά σε εθνικότητες μεταναστών. Τα παραθέτουμε για να έχουν μια εικόνα οι αναγνώστες μας.

Σύμφωνα με αυτά, οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας είναι 912.000. Από αυτούς 480.851 είναι Αλβανοί, Ρουμάνοι 46.524, Γεωργιανοί, 27.407, Βρετανοί 15.388, Πολωνοί 14.145, Ινδοί 11.333, Γερμανοί 10.782, Μολδαβοί 10.391, Βούλγαροι 75.917, Πακιστανοί 34.178, Ουκρανοί 17.008, Κύπριοι 14.448, Ρώσοι 13.809, Μπαγκλαντεσιανοί 11.076, Αιγύπτιοι 10.455, Φιλιππινέζοι 9.807, ενώ από λοιπές χώρες και με αδιευκρίνιστη ή χωρίς υπηκοότητα 108.481.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 52,7% των αλλοδαπών που ζούσαν το 2014 στη χώρα μας, ήταν Αλβανοί. Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η τυχοδιωκτική πολιτική Ερντογάν, είναι σίγουρο ότι αύξησαν κατά πολύ τον αριθμό των αλλοδαπών (λαθρο)μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

Το 2021, είναι έτος απογραφής του γενικού πληθυσμού της χώρας μας, αλλά λόγω της πανδημίας, αυτή θα διεξαχθεί με πολλές δυσκολίες. Και σαφώς όλοι όσοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας δεν θα σπεύσουν να απογραφούν!

Εκείνο που φαίνεται, χωρίς να είναι όμως τεκμηριωμένο, είναι πως πλέον στη χώρα μας ζουν πολύ περισσότεροι Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί, ενώ… δυναμική παρουσία έχουν οι Αφρικανοί και Ασιάτες(Νιγηριανοί, Αλγερινοί, Σομαλοί, Αφγανοί, Μαροκινοί κλπ.) Όταν ο Ερντογάν με 50€ τους μεταφέρει με την Turkish Airlines στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα γνωστά κυκλώματα, τη μεταφορά τους στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πώς διανύουν τόσο μακρινές αποστάσεις αυτοί οι άνθρωποι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μαρόκου.

 Για όσους δεν γνωρίζουν, δύο ισπανικές πόλεις, η Μελίγια και η Θέουτα, βρίσκονται στην Αφρική και έχουν χερσαία σύνορα με το Μαρόκο, όπου υπάρχουν φράχτες οι οποίοι εμποδίζουν την είσοδο Αφρικανών σε ισπανικό, άρα ευρωπαϊκό, έδαφος. Και στις δύο περιοχές, γίνονται πολύ συχνά προσπάθειες από μετανάστες να περάσουν στο ισπανικό έδαφος. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν αντί για τους φράχτες της Μελίγια και της Θέουτα, τα μικρασιατικά παράλια… Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός γι’ αυτό; Είναι γνωστό σε όλους νομίζουμε…


Τέλος, ν’ αναφέρουμε ότι στη χώρα μας έφτασαν μετά το 2014 χιλιάδες Σύριοι, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τους. Είναι σίγουρο, ότι τα στοιχεία που παραθέσαμε θα έχουν αλλάξει κατά πολύ στη φετινή απογραφή. Και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε γεννήσεις και θανάτους το 2020, επιτείνει ακόμα περισσότερο το δημογραφικό, που όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν είναι αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας, το μέλλον της οποίας διακυβεύεται αν δεν ληφθούν, επιτέλους, γενναία και αποφασιστικά μέτρα…









protothema.gr 



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.