Τελευταία Νέα:

Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια ;


Το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια θα εξεταστεί μετά το Πάσχα 2021, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Μετά το Πάσχα 2021 θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα με τα γυμναστήρια και το πότε θα ανοίξουν. Σημαντική παράμετρος η επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τα γυμναστήρια, είχε ξεκαθαρίσει ότι «θα ανοίξουν τελευταία».

Επίσης, αναφορικά με τη λειτουργία των Ακαδημιών και το αν αυτή θα καταστεί εφικτή στις 10 Μαΐου (μαζί με τα σχολεία), η τελική απόφαση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση.


Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Ποια θέματα εξετάστηκαν εκτός από τα γυμναστήρια

«Συνεχίστηκε σήμερα η συνεδρίαση της "Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες", η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή και παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού» επισημαίνεται στην επίσημη ενημέρωση. Και προστίθεται:


Αναλυτικά:

👉  Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.
👉  Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.


Έναρξη προπονήσεων για:
👉  Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
👉  Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
👉  Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
👉  Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
👉  Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.
👉  Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.


Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

» Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

👉  Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

👉  Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

👉  Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

👉  Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

👉  Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού "υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων", καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.


athensvoice.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.