Τελευταία Νέα:

Η Ρωσία έβγαλε εμβόλιο κατά του κορονοϊού και για τα ζώα - Ποια αφορά



Η Ρωσία παρήγαγε την πρώτη στον κόσμο παρτίδα εμβολίων -17.000 δόσεις- κατά της COVID-19 για ζώα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του αγροτικού τομέα της χώρας Rosselkhoznadzor.
Η Ρωσία προχώρησε σε καταχώρηση του Carnivac-Cov τον Μάρτιο ύστερα από δοκιμές που κατέδειξαν την παραγωγή αντισωμάτων κατά της COVID-19 σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες και μινκ.

Η πρώτη παρτίδα θα διανεμηθεί σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosselkhoznadzor.

Όπως ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου έχουν εκφράσει εταιρίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Αυστρία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τον Λίβανο, το Ιράν και την Αργεντινή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει διατυπώσει ανησυχίες για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

«Περίπου 20 οργανισμοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν την καταχώρηση και την προμήθεια του εμβολίου στις χώρες τους. Ο φάκελος για την καταχώρηση στο εξωτερικό, ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σε φάση προετοιμασίας και θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη διαδικασία καταχώρησης», ανέφερε η Rosselkhoznadzor.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.