Τελευταία Νέα:

Αυτοψία Λάκη Βασιλειάδη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη χαλαζόπτωση


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στην επίσκεψή του στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας όπου και διαπίστωσε την έκταση της καταστροφής στην αγροτική παραγωγή από τους παγετούς Μαρτίου-Απριλίου. Στη συνοδεία συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Ι. Τζαμτζής και Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Μπάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Νουσηκύρου και Π. Ζέρζης, ο Πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΑΣ Πέλλας καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και παραγωγοί.

Ο Βουλευτής δήλωσε πως «τόσο η Κεντρική Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια βρίσκονται στο πλευρό των πληττόμενων παραγωγών, αλλά και των εργαζόμενων στην εφοδιαστική αλυσίδα που αναμένεται να επηρεαστεί από τις ελλείψεις προϊόντων».

Εντωμεταξύ τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, καθώς έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τα ξημερώματα αλλά και το μεσημέρι περιοχές της Πέλλας. Ο Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε περιοχές σε όλη την περιφερειακή ενότητα που χτυπήθηκαν από το χαλάζι που όπως δήλωσε «ήρθε να αποτελειώσει ό,τι απέμεινε» ενώ συμπλήρωσε:

«Όπως έχουμε πει, έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών των παγετών, η οποία προχωρά με ακρίβεια, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα, ξεπερνώντας τις συνήθεις διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και ψύχραιμοι, ώστε με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή ζημιά που δημιουργήθηκε στο τόπο μας. Από την πλευρά μου συνεχίζω τις παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και όπου αλλού χρειαστεί».

Τέλος, ο Βουλευτής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, αλλά και με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος Βέροιας του Οργανισμού, κ. Μ. Παππά, τους οποίους και ενημέρωσε για την έκταση της σημερινής σφοδρής χαλαζόπτωσης. Επίσης, σε επικοινωνία του με το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανού ενημερώθηκε πως οι πληρωμές για την ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) σε επιτραπέζια-συμπύρηνα ροδάκινα και νεκταρίνια προγραμματίστηκαν για αύριο.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.