Τελευταία Νέα:

Στη Βουλή αιτήματα του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας αναφορικά με τις καταστροφικές συνέπειες που επέφεραν στην αγροτική οικονομία της Πέλλας οι πρόσφατοι παγετοί του Μαρτίου και του Απριλίου»

Η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, με την οποία προώθησε αιτήματα του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας αναφορικά με τις καταστροφικές συνέπειες που επέφεραν στην αγροτική οικονομία της Πέλλας οι πρόσφατοι παγετοί του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σύμφωνα με το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, οι πρόσφατοι παγετοί είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την τραγική κατάσταση των παραγωγών και κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση αποζημίωσή τους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδά τους.

Επιπλέον το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο σημειώνει ότι η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής θα συμπαρασύρει σε κατάρρευση εκτός από τους ίδιους τους παραγωγούς και όλη την τοπική αγροτική οικονομία, καθώς μια σειρά από δραστηριότητες όπως οι εποχιακοί εργάτες, οι συνεταιρισμοί, τα συσκευαστήρια - διαλογητήρια, οι επιχειρήσεις με υλικά συσκευασίας,  οι κονσερβοποιίες κ.λπ. που θα υπολειτουργήσουν. Προς τούτο, ζητούν την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όσους ήδη το λαμβάνουν και τη χορήγησή του σε όσους για λίγα ένσημα δεν μπόρεσαν να το εξασφαλίσουν. Επίσης να υπάρξει παράταση αλλά και διερεύνηση μόνιμης διατήρησης της ρύθμισης για κατοχύρωση του δικαιώματος ανεργίας με 50 ένσημα, διότι οι εποχιακά εργαζόμενοι με πολύ δυσκολία μπορούν κάθε φορά να συμπληρώσουν τα αναγκαία ένσημα ώστε να δύνανται να είναι δικαιούχοι του δικαιώματος ανεργίας.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.