Τελευταία Νέα:

Ενημέρωση του Αναπ. Υπουργού Οικονομικών από το Δ. Σταμενίτη για το εύρος των συνεπειών του παγετού.


Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης προκειμένου να ενημερώσει τους αρμόδιους για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο παγετός της περασμένης Πέμπτης, συναντήθηκε σήμερα 12 Απριλίου 2021 με τον Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος Υπουργός για την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων που πρέπει να διοχετευτούν στα μέτρα στήριξης παραγωγών, συνεταιρισμών, εποχικών εργαζόμενων και μεταποιητικών μονάδων.

Όπως ενημέρωσε ο Βουλευτής τον Υπουργό, ο παγετός που προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες του Νομού Πέλλας έχει ως άμεση συνέπεια την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών. Παράλληλα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής που σχετίζονται με την πρώτη ύλη (αγροτικά προϊόντα).

Ως εκ τούτου ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την άποψη ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνει μια συνολική επεξεργασία συγκεκριμένων μέτρων στήριξης που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των συνεπειών που προκαλεί η μεγάλη ζημιά στις παραγωγές του Νομού Πέλλας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ ώστε ο Οργανισμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για αποζημιώσεις και μάλιστα εγκαίρως, καθώς επίσης και στη λήψη μέτρων για τους εποχικούς εργαζόμενους στις μονάδες μεταποίησης, εργοστάσια, ψυγεία, διαλογητήρια κ.α.

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Βουλευτής Πέλλας συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά μεγάλο πακέτο στήριξης. Θέση του κ. Σκυλακάκη είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των συνεπειών με σκοπό το σαφή υπολογισμό του κόστους των απαιτούμενων μέτρων ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς αλλά και σε όσους πλήττονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τις συνέπειες του παγετού. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού όλων των αρμόδιων Υπουργείων, Οργανισμών και φορέων προκειμένου να καταρτιστεί συγκεκριμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης της κατάστασης. 

 

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.