Τελευταία Νέα:

Πότε καταβάλλονται de minimis στα ροδάκινα και οι υπόλοιπες ενισχύσεις


Αύριο αναμένεται η καταβολή των 8,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση de minimis στα ροδάκινα, ενώ στις 22-23/4 δρομολογείται η πληρωμή των ενισχύσεων σε σύκα, βαμβάκι, θερμοκηπιακά, ανθοκομικά και οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Μεγάλη Τρίτη (27/4) και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4).
Το χρονοδιάγραμμα αυτό έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη.

Παράλληλα, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι το ΟΣΔΕ θα έχει καταληκτική ημερομηνία στις 22 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές ο Σπ. Λιβανός επισήμανε ότι από 1.1.2021 έχουν ήδη γίνει πληρωμές ύψους 319 εκατ. €, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνουν πληρωμές ακόμα 352 εκατ. €. Όπως είπε, η καταβολή των γεωργικών ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες προχωρά κανονικά.

Μάλιστα πρόσφατα, στις 23 Μαρτίου 20021 καταβλήθηκαν 246.314.628 € στους λογαριασμούς των δικαιούχων, για τις αιτήσεις έτους 2020. Μέρος του ποσού αυτού αφορούσε συμπληρωματικές πληρωμές για το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης και για την Πράσινη Ενίσχυση.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά την λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ σε ιδιωτικά συμφέροντα να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των αγροτών.

Περαιτέρω, για το θέμα του Τεχνικού Συμβούλου, το οποίο «αλήθεια είναι ότι μας απασχόλησε, σας ενημερώνω ότι, τηρώντας πάντα τους κανόνες της νομιμότητας και της διαφάνειας, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την προκήρυξη δύο διαγωνισμών, σύμφωνα με την ροή των εργασιών του Οργανισμού και των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αφορούν όλες τις εργασίες τις σχετικές με τις αιτήσεις του 2021 και 2022 και εκτείνονται ημερολογιακά μέχρι το 2022 και 2023 αντίστοιχα», είπε.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.