Τελευταία Νέα:

Έρχεται Χάπι κατά του κορωνοϊού από την Pfizer


Xάπι κατά της νόσου COVID-19 σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Pfizer.
Το εν λόγω χάπι, θα επιτρέπει την κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς ανάγκη νοσοκομείου .

Οι κλινικές μελέτες σε δείγμα 60 εθελοντών ξεκίνησαν ήδη σε Βέλγιο και ΗΠΑ και, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει να διατίθεται από το φθινόπωρο.

Στον πυρήνα του νέου φαρμάκου βρίσκεται ένας αναστολέας πρωτεάσης, το συνθετικό αντιιικό μόριο PF 07321332, που αποτρέπει τον αναδιπλασιασμό του κορωνοϊού στη μύτη, στον λάρυγγα και στους πνεύμονες. 

Αναστολείς πρωτεάσης χορηγούνται ήδη σε ασθενείς με AIDS, παρότι η μακροχρόνια χορήγησή τους έχει παρενέργειες. Οι εθελοντές, επίσης, θα παίρνουν ριτοναβίρη, ακόμη ένα αντιιικό για το AIDS, που θα αυξήσει τη συγκέντρωση του PF 07321332 στο αίμα τους.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας και πρόεδρο του τομέα έρευνας Μίκαελ Ντόρστεν, το χάπι έχει σχεδιαστεί ώστε να χορηγείται στα πρώτα ίχνη της λοίμωξης, περιορίζοντας τις πιθανότητες ανάγκης νοσηλείας του αρρώστου σε νοσοκομείο.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.