Τελευταία Νέα:

Μητέρα έκανε μήνυση σε λυκειάρχη επειδή δεν άφησε το παιδί της να μπει στο σχολείο χωρίς self test


Ένταση επικράτησε έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης όταν πολίτες συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test. 
Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σήμερα το σχολείο είναι υπό κατάληψη από νωρίς το πρωί, ενώ έξω από αυτό βρίσκονται και γονείς που είναι κατά των self – tests. Μαθητές μιλώντας στην κάμερα του MEGA δήλωσαν ότι είναι κατά της κατάληψης, ενώ στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησε και η κ. Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα από την οποία ξεκίνησε το θέμα.

«Έχω περάσει και εγώ κοροναϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση το νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self-tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. 

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self-test. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self-test», είπε η κ. Ρωμαίου.

«Υπάρχει διχογνωμία στους γιατρούς και οι γονείς τα ακούμε και ανησυχούμε. Δεν είμαι αρνήτρια, έχω περάσει κοροναϊό. Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία των παιδιών μας. Εγώ δεν είμαι αρμόδια να πω αν στηρίζω ή όχι την κατάληψη. Εγώ μιλώ ως γονέας», συνέχισε η ίδια.

«Έχω κάνει μήνυση προς τη διοίκηση του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου για αυτή την ψυχολογική διαδικασία που βάζουν τα παιδιά μας, για τα ατομικά δικαιώματα της ελευθερίας του ατόμου. Βεβαίως συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Δε θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά. Ακριβώς έτσι είναι. Τα παιδιά έχουν το σπίτι και το περιβάλλον τους», πρόσθεσε η κ. Ρωμαίου.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.