Τελευταία Νέα:

Πάσχα 2021: Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν τις αργίες – Τι ρεπό δικαιούνται


Για το πώς θα πρέπει να πληρωθούν τις αργίες του Πάσχα που θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, μίλησε στο Open ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ διευκρίνισε και ποιοι δικαιούνται έξτρα ρεπό.

Ποιες μέρες είναι αργίες και ποιες όχι

  • Κυριακή του Πάσχα: αργία
  • Δευτέρα του Πάσχα: αργία
  • Τρίτη του Πάσχα: αργία που μεταφέρεται από την Πρωτομαγιά

Πώς να υπολογίσουν οι εργοδότες τις προσαυξήσεις

  • Σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
  • Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

– αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου μισθού τους για όσες ώρες απασχοληθούν,
– αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουτρουμάνης μια επιπλέον ημέρα ρεπό προβλέπεται για όποιον εργαστεί πάνω απο 5 ώρες την Κυριακή του Πάσχα.

Οι προσαυξήσεις θα καταβληθούν στον εργαζόμενο όταν του καταβληθεί ο μισθός.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.